NIEUWSARCHIEF

Evelien op het Belgisch Kampioenschap miniemen meisjes

Onze jeugdspeelster Evelien mocht gisteren deelnemen aan het Belgisch Kampioenschap bij de miniemen in Louvain-La-Neuve. Deze plaats verdiende ze door haar sterke prestatie op het Provinciaal Kampioenschap begin januari.

Als niet geklasseerde speelster wist Evelien dat het pittig zou worden. Maar wat heeft ze zich geweerd! Pas in de 5e set moest Evelien zich gewonnen geven tegen een Waalse speelster die uiteindelijk pas in de halve finale het onderspit moest delven tegen de latere winnares. Uiteraard was er een beetje ontgoocheling maar wees vooral trots op jouw prestatie Evelien! 

Wij zijn alvast supertrots op jou net zoals we dat op al onze andere jeugdspelers zijn! 

Publicatiedatum: 3 maart 2024

Tweede King-kampioenschap van Heist-op-den-Berg!

Wie volgt King Sam op en kroont zich tot tweede King-kampioen van Heist-op-den-Berg?! 

Na een succesvolle eerste editie organiseren we dit jaar opnieuw het King-kampioenschap van Heist-op-den-Berg. 

De vier speeldagen vinden plaats op vrijdag 8 maart, 22 maart, 19 april & 24 mei. Als je deelneemt aan minstens twee van de vier speeldagen mag je ook aantreden in de finale die plaatsvindt op vrijdag 31 mei.

Er worden telkens 10 dagprijzen voorzien en er is een unieke trofee voor de eindwinnaar! De deelnameprijs bedraagt 15€ per avond en hierin zitten 4 consumpties vervat. De deuren openen om 19u15 en het kaartspel begint om 20u. Plaats van de afspraak is uiteraard onze speelzaal aan de Leopoldlei 81a in het hartje van Hallaar!

Het volledige reglement vind je hier en het scoreblad dat gebruikt wordt kan je hier raadplegen.

Inschrijven kan via het scannen van de QR code op de affiche of via deze link.

Publicatiedatum: 10 februari 2024

Overlijden Jef De Ryck

Met heel veel pijn in het hart moeten we afscheid nemen van Jef De Ryck. Jef stond als mede-oprichter in 1964 mee aan de wieg van onze club. 

Prachtige verhalen kunnen er verteld worden over Jef en wat hij allemaal voor onze club heeft betekend! Als chauffeur zorgde Jef dat een pak van onze jeugdspelers op verplaatsing geraakten waar ze moesten zijn…en op de terugrit durfde hij dan al eens stoppen bij één van de vele frituren die hij goed wist liggen. Als een rasechte stielman zorgde hij voor de prachtige toog in onze oude accommodatie en nog veel meer! En aan de kaarttafel waar de decibels al eens in de hoogte durfden te gaan bleef Jef altijd de rust zelve met z’n eeuwige sigaret tussen z’n lippen.

We gaan je ontzettend hard missen Jef!

Publicatiedatum: 3 februari 2024

 
Jeugd- & dubbelclubkampioenschap 2023

Traditioneel wordt op de laatste donderdag van het kalenderjaar het clubkampioenschap voor onze jeugd in de namiddag betwitst en ’s avonds is het de beurt aan een pak gelegenheidsduo’s om uit te maken wie zich een jaar lang het beste dubbelkoppel van onze club mag noemen.

Omdat we een pak jeugdspelers van onder de 12 jaar in onze rangen tellen en zij ook in een aparte -12 jarige competitie aantreden leek het ons niet meer dan logisch om voor hen ook een apart jeugdclubkampioenschap te organiseren. Zo speelden maar liefst 8 spelertjes een pak wedstrijden tegen elkaar (van 2 winnende sets) dus we gaan er van uit dat iedereen goed geslapen heeft. In een razend spannende wedstrijd tussen de ploegmaten Ward & Sander was het die laatste die met ongelooflijke nipte sets de overwinning en ook de felbegeerde titel van -12 jarige clubkampioen naar zich toe trok. Proficiat met je titel Sander en ook ongelooflijk knap gespeeld van Ward, Aline, Jolente, Karlijn, Kai, Stan & Lars!

Onze +12 jarige jeugdspelers werden onderverdeeld in 2 poules. Hier kwamen Yannick & Vincent en Joppe & Mathias als respectievelijk nummers 1 & 2 uit beide poules. In de halve finale haalde Joppe het na ongelooflijk spannende sets van Vincent en trok ook Yannick aan het langste eind tegen Mathias, de clubkampioen van vorig jaar. Ook hier werd de finale dus beslecht tussen 2 ploegmaten en het was Yannick die als overwinnaar uit de bus kwam. Dikke proficiat Yannick en ook chapeau voor Joppe, Vincent, Mathias, Evelien, Milo, Lennert, Dries, Tibo, Victor & Ian!

26 spelers hadden zich ingeschreven voor het dubbelclubkampioenschap en werden verdeeld in 13 gelegenheidsduo’s. In 3 poules werd er beslist wie naar de kwartfinales mocht. Hierin piepte het fameus voor Danny & Mathias bij een 2-8 achterstand in de 5e set tegen Jasper & Joppe maar kraken deden ze niet en ze wonnen alsnog hun wedstrijd. In de halve finale wisten zij iets vlotter de maat te nemen van Jarno & Joost. Thierry & Hans wonnen vrij makkelijk hun kwartfinale van Nicolas & Jan maar moesten in hun halve finale tot het uiterste gaan om een 0-2 achterstand tegen Joeri & Tim De Heel alsnog om te buigen naar een 3-2 overwinning. De finale dan waarin naar 4 winnende sets werd gespeeld…en wat een wedstrijd werd het…0-1, 1-1, 1-2, 2-2, 2-3, 3-3…het zou dus beslist worden in een razend spannende 7e set. Hierin liepen Danny & Mathias uit en kregen bij 10-9 zelfs een matchpunt…maar het waren Hans & Thierry die met 14-12 alsnog het laken naar zich toetrokken. Wat een fenomenale strijd! 

Proficiat aan alle deelnemers! In 2022 waren we met zowel bij de jeugd als bij de dubbels met een pak volk maar met deze editie deden er gewoon nog meer spelers mee…wat een feest! Meer van dat in 2024!!

Publicatiedatum: 1 januari 2024

 
Afscheid van Dominique als bestuurslid

Door zijn drukke professionele en privé activiteiten heeft Dominique besloten om af te treden als bestuurslid. Dit is een beslissing die we als club uiteraard betreuren maar we zijn Dominique vooral dankbaar voor al wat hij voor onze club heeft betekend!

Onze club is steeds op zoek naar nieuwe leden om onze werkgroepen te versterken. Zijn er clubleden geïnteresseerd om ons feestcomité of onze sportieve, commerciële of marketingwerkgroep te versterken, laat het ons dan zeker weten!

Publicatiedatum: 9 december 2023

Teerfeest

Wat doet het gemiddelde lid van onze club naast tafeltennissen nog heel graag…jawel eten en drinken! En dat deden we afgelopen zaterdag tijdens ons jaarlijks teerfeest. Normaal vullen we ons buikje ergens op locatie maar deze keer besloten we om Rene en z’n team van Asian Kitchen uit te nodigen en ons te verrassen op heerlijke sushi en verschillende curry’s. Het mag al ne keer iets anders zijn hé en het was heerlijk!

We waren met iets minder dan de afgelopen edities maar daar zat de vakantieperiode ook wel voor iets tussen. Deze keer moesten we ook iets verder tellen dan tot 11 want Robin trakteerde ons nog op een kort bingo intermezzo…alhoewel kort…het duurt toch verbazend lang vooraleer zo’n kaart volledig vol is.

Publicatiedatum: 29 oktober 2023

Start van de competitie – ook voor de jongste jeugdspelers

Al onze ploegen, zowel bij de volwassenen als bij de jeugd zijn aan de competitie begonnen. In de Sporta competitie treden we sinds dit seizoen aan met 2 ploegen en in de VTTL competitie hebben we opnieuw 7 ploegen ingeschreven. 

Dat ook de jeugdspelers hun weg goed naar onze club blijven vinden mogen we elke zaterdagnamiddag ervaren. Door middel van begeleide trainingen proberen we onze jeugdspelers klaar te maken voor deelname aan de jeugdcompetitie al is dit zeker geen verplichting. Ook spelers die geen competitie willen spelen of hier nog niet klaar voor zijn blijven uiteraard welkom!

Onze meer ervaren jeugdspelers spelen in 3 ploegen van telkens 3 spelers in de reguliere jeugdcompetitie. Sinds dit seizoen hebben we ook 2 ploegen van telkens 2 spelers ingeschreven in de -12 jarige competitie. Hier krijgen onze beginnende jeugdspelers de kans om van het competitiegevoel te proeven zonder dat ze onmiddellijk tegen oudere jeugdspelers uitkomen. Ideaal dus voor Liv, Fé, Aline, Karlijn, Ward, Sander & Thijs om in deze competitie ervaring op te doen en onze clubkleuren te verdedigen!

Wil je zelf eens komen kijken naar een jeugdwedstrijd spring dan gerust eens binnen op een zaterdagvoormiddag. Check wel even onze online agenda want onze toppers spelen natuurlijk ook wedstrijden op verplaatsing!

Publicatiedatum: 25 september 2023

Clubkampioenschap 2023

Het clubkampioenschap…voor sommige van onze spelers de eerste keer dat ze opnieuw hun pallet vastnemen na een aantal maanden zomerrust…voor andere een eerste test om te zien wat de trainingsarbeid van de afgelopen weken opgeleverd heeft in aanloop naar het nieuwe seizoen. En voor iedereen sowieso een fijn evenement waar getafeltennist, gelachen en gezweet wordt!

Opnieuw hadden we meer dan 30 deelnemers waaronder een paar nieuwe gezichten, zowel bij de volwassenen als bij de jeugdspelers. In 6 poules werd er op maandag en dinsdag gestreden om te zien wie er doorging naar de finalewedstrijden op donderdag. 

Vanaf de 8e finales zagen we zeer spannende wedstrijden. Zo kegelde Geert Vervloessem ei zo na Peter Van Baekel, de clubkampioen van vorig seizoen, eruit. Had Peter op z’n adem getrapt of was het iets anders maar in de kwartfinale was het toch einde verhaal voor hem tegen Tim Winckelmans. Ook die andere Peter (De Heel) moest in de kwartfinale heel nipt de duimen leggen (12-10 in de 5e set) tegen Stijn. In de halve finale won Jonas na een marathonset (18-16) van Danny en haalde hij ook de wedstrijd en de finaleplaats binnen. In de andere halve finale walste Stijn over Tim heen waardoor de finale een heruitgave werd van de wedstrijd in de poule op dinsdag tussen Jonas & Stijn. Toen was het Stijn die het met 3-2 haalde van Jonas, een spannende wedstrijd beloofde het dus zeker te worden!

Jonas starte verschroeiend en stond heel snel 2-0 voor. Dan kwam de wedstrijd meer in evenwicht en bij een 3-3 stand in sets moest de 7e set de beslissing brengen. Hier stond geen maat  op Jonas & met 11-6 winst haalde hij zo de winst binnen!  Proficiat Jonas met je eerste titel als clubkampioen…wat een manier om je 18e verjaardag te vieren de dag erna! 

Een overzicht van alle winnaars van het clubkampioenschap sinds het ontstaan van onze club kan je hier raadplegen.

Publicatiedatum: 10 september 2023

Carwash editie 2023 zit er op – meer dan 200 wagens blinken opnieuw!

Sinds het begin van de jaren ’90 organiseren we gedurende 2 zaterdagen op het plein voor ons lokaal onze jaarlijkse carwash. Jonge en iets minder jonge clubleden steken hun handen uit de mouwen en in het zeepsop!

De opbrengst van de carwash komt volledig ten goede aan onze jeugdwerking. En dat er veel jeugd aanwezig was om te helpen kan je afleiden uit wat een meer ervaren lid zei: ‘En spelen al die jonge spelertjes bij onze club…amai dat zijn er nen hoop.’

Bedankt alvast aan de meer dan 200 mensen die zijn langsgeweest en wiens auto hopelijk nog steeds blinkt. Ondertussen hebben we de sponzen weer voor een jaartje opgeborgen en gaan we volop verder met de voorbereiding van ons tafeltennisseizoen!

Publicatiedatum: 4 september 2023

Einde eerste succesvolle editie ‘Start to ping pong voor volwassenen’

Gedurende acht maandagen in juli & augustus organiseerden we onze eerste editie van ‘Start to ping pong voor volwassenen’.

Een 15-tal tafeltennissers gaven het beste van zichzelf onder begeleiding van onze trainer Dirk. Wekelijks leerde de spelers de basisslagen aan waarbij het bij de ene al iets sneller lukte dan bij de andere…maar daarvoor is het een ‘start to ping pong’ hé. Eindigen deden we met een keizer(in)tornooi en ook nog wat dubbelwedstrijden.

Hopelijk zien we een aantal van deze spelers terug op een donderdagavond om hun tafeltennisvaardigheden verder te verfijnen! Bedankt alvast aan alle deelnemers en uiteraard ook aan Dirk!

Publicatiedatum: 29 augustus 2023

Zomerstage VTTL in Herentals – hoogste aantal deelnemers ooit van onze club

Naast ons eigen zomerkamp, waarmee we mikten op de absolute beginners, organiseert de Vlaamse Tafeltennisliga (VTTL) jaarlijks haar zomerstage in Herentals. Op het domein van Sport Vlaanderen (vroegere Bloso) namen meer dan 70 kinderen van over heel Vlaanderen deel aan deze stage. Gedurende een hele week leefden zij als echte pro’s – opwarmen, trainen, rusten, eten, nog eens trainen & slapen (jawel het is daar met overnachten en al!).

Dat onze club deelname aan dergelijke stages sterk aanmoedigt mag wel duidelijk zijn. Maar liefst 9 van onze jeugdspelers, van beginner tot gevorderde, werden onderverdeeld in verschillende groepen zodat ieder op zijn of haar niveau kon spelen. 

Aan de lachende gezichtjes te zien en de feedback die we ontvingen hebben ze er duidelijk van genoten. Aan de tafeltennisskils te zien die ze sindsdien tonen op onze club hebben ze in Herentals ook heel wat bijgeleerd! 

Knap gedaan Liv, Fé, Ward, Tibo, Yannick, Vincent, Dries, Robbe & Joppe!

Publicatiedatum: 23 augustus 2023

Zomerkamp in samenwerking met dienst Sport & Jeugd

Voor de eerste keer organiseerden we in samenwerking met de dienst Sport & Jeugd van de gemeente Heist-op-den-Berg een zomerkamp voor kinderen van 8 tem 14 jaar. Heel de week leefden maar liefst 17 kinderen zich uit onder de fantastische begeleiding van Petra, Dorien & Dirk. Ontelbaar veel spelletjes passeerden de revue en de basistechnieken van het tafeltennis werden op een speelse manier aangeleerd. Op vrijdag mocht iedereen een poging doen om te tafeltennissen met een zelfgekozen vreemd voorwerp en nadien werden er nog een pak echte wedstrijdjes gespeeld! 

Nadat alle spelers een dik verdiende medaille mochten ontvangen werd de sportweek afgesloten met het verorberen van tientallen heerlijke flensjes! Aan de ongelooflijk lovende reacties van de deelnemers en hun ouders zijn we het bijna verplicht om in 2024 opnieuw een zomerkamp te organiseren. 

Hopelijk zien we een aantal van de kinderen al wat sneller terug tijdens één van onze jeugdtrainingen op een zaterdag!

Publicatiedatum: 29 juli 2023

Start to ping pong voor volwassenen

Tijdens de zomermaanden juli & augustus organiseren we elke maandagavond (behalve maandag 24 juli) om 20u een start to ping pong voor volwassenen. Heb je jaren geleden wel eens een balletje geslagen en wil je de palet terug opnemen of heb je geen enkele tafeltenniservaring maar ben je op zoek naar een nieuwe sport? Aarzel dan niet en zet je zomer alvast sportief in!

Onder begeleiding van een gediplomeerde trainer krijg je de basisslagen van onze prachtige sport aangeleerd. De sessies starten om 20u en onze speelzaal zal geopend zijn vanaf 19u45. Breng sportieve kledij, sportschoenen met propere zolen en een handdoek mee. Want ook al spelen we een ideale omstandigheden (airco op 20 graden – CHECK!), zweten zal je doen…en je amuseren zeker ook!

Inschrijven voor de 8 sessies kost je 25€. En geen nood als je omwille van vakantie eens een les niet kan bijwonen, voor de 25€ neem je deel aan zoveel sessies van deze start to ping pong als je wil! Aarzel dus niet en schrijf je nu in via info@kttc-hallaar.be!

Publicatiedatum: 26 juni 2023

Braderij in Heist…wat een feestje!

De braderij van Heist-op-den-Berg…al jaren een begrip in Heist en omstreken. En daar wilden we als lokale vereniging toch eens deel van uitmaken. Tijdens de 50e editie van de braderij kon je op onze stand heerlijke cocktails drinken, een dansje placeren of een balletje slagen onder een stralende zon! 

Zalig om die duizenden mensen te zien flaneren door de Bergstraat en mooi om te zien dat tafeltennis werkelijk door iedereen gespeeld wordt. We zagen ‘bbq-pingpongers’ tegen ‘ik heb ooit veel gespeeld en het supergraag gedaan maar nu is het toch al even geleden pingpongers’ spelen. Voor alle duidelijkheid, dit hiervoor gebruikte termen komen uit de mond van de spelers zelf! Wie er won laten we in het midden maar het was alleszins amusant om naar te kijken. 

Hopelijk vinden een aantal van deze mensen de weg naar ons lokaal tijdens de komende weken. Waarom niet starten vanaf nu maandag op de ‘Start to ping pong voor volwassenen’? Maar nu toch maar even wat bijslapen want het was pittig… 

Publicatiedatum: 26 juni 2023

Wanneer ook Belgische kampioenen halt houden aan ons lokaal!

Dat de meeste van onze leden het moeilijk hebben om niet telkens even binnen te springen in ons lokaal wanneer ze Hallaar centrum passeren, dat wisten we al. Maar dat ook Belgisch kampioen wielrennen Tim Merlier voet aan grond ging zetten tijdens de editie 2023 van de Heistse Pijl was toch wel onverwacht. Uiteraard heel jammer dat hij door pech zich niet meer kon mengen in de finale van de koers. We wensen Tim alleszins meer succes toe tijdens volgende edities maar het leverde wel mooie beelden op van onze accommodatie. Bedankt Sporza hiervoor!

Wil je net als onze leden (of Tim Merlier) eens een bezoekje brengen aan onze club? Wel dat kan want in tegenstelling tot veel andere sporten is er bij ons geen sprake van een zomerstop. Elke donderdagavond vanaf 19u zijn jullie welkom om een balletje te komen slagen. Voor de jeugd organiseren we begeleide trainingen op zaterdagnamiddag tussen 14u & 16u30!

Publicatiedatum: 4 juni 2023

Eerste King-kampioenschap van Heist-op-den-Berg – Leve King Sam I

Afgelopen vrijdag werd de finale afgewerkt van het eerste King-kampioenschap van Heist-op-den-Berg. Na een spannende strijd kon Sam Cornelis de trofee in de wacht slepen. Vanaf nu dient Sam dus ook aangesproken te worden als King Sam I. 

Het klassement van voorronde 1 (7 april) vind je hier. Het klassement van voorronde 2 (5 mei) kan je hier raadplegen. En het klassement van voorronde 3 (12 mei) hier.

De uitslag van de finaleronde kan je hier raadplegen en de eindstand vind je hier.

Wij hebben er alvast van genoten en kijken nu al uit naar de editie van volgend jaar! 

Publicatiedatum: 28 mei 2023

Familietornooi

Omdat we tijdens onze jeugdtrainingen op zaterdagnamiddag al wel eens merkten dat onze jeugdspelers zich wel eens wilden meten met de mama’s, papa’s, opa’s & oma’s organiseerden we op zaterdag 20 mei voor de eerste keer een familietornooi. 

11 duo’s namen het in 2 poules op tegen elkaar. Een pak setjes werden gespeeld en op die regels tijdens het dubbelspel werd serieus gezwoegd! Maar er werd vooral ook heel veel plezier gemaakt en daar draait het toch vooral om. Onze jeugdspelers gingen naar huis met een mooie medaille en de familie misschien wel met wat stijve spieren…

Trainen en spelen blijven we de hele zomer door doen dus twijfel niet als jij, je zoon of dochter zelf eens zin heeft om te komen tafeltennissen!

Publicatiedatum: 21 mei 2023

Adieu aan een fantastisch seizoen!

We telden bijna 100 aanwezigen die op zaterdag 13 mei een fantastisch seizoen uitwuifden tijdens het jaarlijks ‘Adieuke’

Na een kort woordje uitleg van onze voorzitter Geert was het de beurt aan onze secretaris Tim. Tim bracht de sportieve resultaten nog eens onder de aandacht en tevens ontvingen ook onze jeugdclubkampioen Mathias & dubbelclubkampioenen Robin & Tim hun bekers. Tot slot had onze penningmeester Peter het over fier & benieuwd zijn maar ook over realisme…mogelijks wat zware kost voor een zaterdagavond maar dat kon weggespoeld worden met de nodige drankjes, broodjes en een heerlijk ijsje!

Publicatiedatum: 21 mei 2023

Eerste King-kampioenschap van Heist-op-den-Berg – de voorrondes zijn achter de rug!

De afgelopen weken werden de drie voorrondes afgewerkt! Maar liefst 42 verschillende spelers namen deel aan minstens 2 voorrondes en konden zich zo plaatsen voor de finale op vrijdag 26 mei.

Het klassement van voorronde 1 (7 april) vind je hier. Het klassement van voorronde 2 (5 mei) kan je hier raadplegen. En het klassement van voorronde 3 (12 mei) hier.

Uit deze drie voorrondes nemen de spelers de scores van hun 2 beste voorrondes mee. De tussenstand voor we aan de finale beginnen kan je hier raadplegen. 

Het volledige reglement vind je hier en het scoreblad dat gebruikt wordt kan je hier raadplegen.

Wie zal de kroon op het werk zetten en mag zich vrijdagavond 26 mei voor een jaar DE King-kampioen van Heist-op-den-Berg noemen?

Publicatiedatum: 13 mei 2023

1 mei tornooi 2023 – sportieve afsluiter van het seizoen

Hoe kan je de dag van de arbeid nu beter doorbrengen dan met een fysieke inspanning achter de tafel? We waren dan ook zeer blij met het pak volk dat we mochten ontvangen op ons jaarlijks 1 mei tornooi. 

In de voormiddag speelden een aantal van onze jeugdspelers tegen elkaar. Hier was het, niet geheel onlogisch, Joppe Verhaegen die in de finale te sterk bleek voor Ian ’s Jongers. Bij de recreanten waren het een aantal bekende gezichten die hun tennis- of padelracket of hun volleybal inruilden voor een plaatsje achter de tafel. Hier bleek de man in vorm Bart Meeusen te zijn die met de nodige moeite Jeroen Van den Broeck achter zich wist te houden. Dikke mercie aan al onze jeugdspelers en de recreanten voor het plezier en de ambiance waar ze ons lokaal en café 🙂 mee vulden!

In de namiddag was het de beurt aan onze eigen competitiespelers en die van de buren uit Nijlen, Heikant, Westerlo & Mechelen om het beste van zichzelf te geven. Een pak knappe wedstrijden werd gespeeld in de NG-, E- & D-reeks alsook in de B-open. Gewonnen werd er in de NG-reeks door Johan Kenis van Westel die net te sterk was voor onze Vince Verelst. In de E-reeks bleek in een beklijvende finale Pieter Moons met 3-2 net te sterk voor een heel sterk spelende Kurt Goossens. Ook bij de D-reeks waren er 5 sets nodig waarin Philip Van den Broeck net te sterk bleek voor z’n ploegmaat Robin Vercauteren. En dat Philip in de vorm van z’n leven verkeert bleek ook in de finale van de B-open waarin hij te sterk bleek voor Jarne Wuyts van Heikant.

Bedankt aan alle deelnemers voor de zeer leuke en sportieve namiddag! Aan de winnaars…geniet van jullie prijs van Pingpongmania of WT Selected Wines!

Publicatiedatum: 2 mei 2023

B ploeg kampioen in 3e provinciale – geen twee zonder drie!

Voor de eerste keer in onze clubgeschiedenis spelen drie van onze ploegen kampioen! Voor dit huzarenstuk zorgden Robin, Danny, Philip & Jarno met de B ploeg!

Na de felbevochten overwinning tegen Hove begin februari dachten we dat de titel binnen was. Door het onverwachte gelijkspel tegen een (ver)sterk(t) Merksplas op speeldag 20 nam Hove de leidersplaats opnieuw over, ware het niet dat Hove op de laatste speeldag nog naar datzelfde Merksplas moest. Zelf deden onze spelers wat ze moesten doen door ruimschoots de maat te nemen van Sokah op de voorlaatste speeldag (14-2) en op de laatste speeldag in en tegen Berlaar (12-4). Nadat ook Merksplas haar sportieve rol vervulde door met een even (ver)sterk(t)e ploeg Hove te verslaan was de titel binnen voor Robin, Danny, Philip & Jarno.

Met maar liefst 20 overwinningen, 1 felbevochten gelijkspel en slechts 1 nederlaag kan je deze titel niet anders dan oververdiend noemen! En wat dan te zeggen over de individuele prestaties – die waren ronduit fenomenaal! Philip speelde waarschijnlijk één van z’n beste seizoenen uit z’n carrière en won maar liefst 73 van z’n 79 wedstrijden (92%) en eindigde daarmee op een 2e plaats in de individuele rangschikking. Danny eindigde op een 4e plaats met 64 op 80 (80%) met vlak achter hem op plaats 5 Robin met 60 op 72 (83%). Jarno vinden we terug op plaats 7 met 54 op 72 (75%).

Nog leuk om te vermelden is dat dag op dag 10 jaar geleden Robin & Danny (hoe lang spelen die mannen al niet samen!) ook de titel mochten vieren. Hoe mooi kan het zijn!

Een onwaarschijnlijke knappe prestatie van Robin, Danny, Philip & Jarno – onder druk niet kraken en fantastisch tafeltennis laten zien…dat is alleen voor toppers weggelegd en dat zijn jullie absoluut!!

Publicatiedatum: 22 april 2023

F ploeg kampioen in 5e provinciale – wat een topteam !!

Nadat onze A ploeg begin maart haar titel mocht vieren was het afgelopen maandag opnieuw prijs en ditmaal voor onze F ploeg! 

Op de voorlaatste speeldag ontving de F ploeg Brasgata, op dat ogenblik nog de leider. Na een onwaarschijnlijke remonte – terugkomen van een 0-6 achterstand om uiteindelijk met 9-7 te winnen doe je niet elke week !! – nam Hallaar de leidersplaats opnieuw over. Op de laatste speeldag stond er opnieuw geen maat op onze toppers en waren ze overduidelijk te sterk voor Berlaar (15-1 overwinning). Hierdoor speelt het team met Cis, Herman, Jan & Kurt kampioen in 5e provinciale. Geniet hieronder van het winnende punt van Kurt waardoor de 9 op het bord werd gezet!

Ook in de individuele rangschikking deden deze vier heren hun duit in het zakje. Kurt eindigde op een mooie 3e plaats met 76% gewonnen matchen (64 op 84), Herman vinden we op plaats 8 met 76% (52 op 68), Jan op plaats 10 met 67% (48 op 72) & Cis op plaats 15 met 63% (43 op 68). Wat een prachtige prestatie van dit topteam!

Door een aantal blessures tijdens en vooral op het einde van het seizoen mag ook deze titel een clubprestatie genoemd worden. Daarom ook een grote dankjewel aan Geert & Marc Van den Broeck, David Verhulst, Fabian De Ryck, Tim De Heel, Elien Horemans, Geert Vervloessem & Hans Wijns!

Knap gedaan Cis, Herman, Jan & Kurt – geniet van jullie titel en jullie zijn als ploeg een voorbeeld!!

Publicatiedatum: 20 april 2023

A ploeg ongeslagen kampioen in 3e provinciale – 2e provinciale here we come !!

Voor het eerst sinds het seizoen 2013-2014 heeft onze club opnieuw een kampioenenploeg in haar midden! En wat voor één!

Onze A ploeg won tot op heden al haar 18 wedstrijden in 3e provinciale en kan met nog 3 speeldagen te gaan niet meer ingehaald worden door naaste achtervolger Nodo.

Niet geheel onlogisch maar daarom zeker niet minder knap bezetten Stijn, Dirk & Jonas ook nog eens de top 3 in het klassement van de individuele resultaten. Dus ook de individuele titel zal naar één van onze spelers gaan.

Dat deze titel ook wel een heuse clubprestatie is merk je aan feit dat, buiten het toptrio Stijn, Dirk & Jonas, maar liefst 9 verschillende spelers hun duit in het zakje deden voor het behalen van deze titel. Daarom ook een dikke pluim voor David, Nicolas, Joost, Hans, Steven, Tim, Danny, Jarno & Bert!

2e provinciale wacht op jullie gasten en dat is zooooooo verdiend!! 

Publicatiedatum: 12 maart 2023

Provinciaal Kampioenschap – Joeri THE GIANT

Afgelopen zaterdag was onze club met maar liefst 10 spelers aanwezig op het provinciaal kampioenschap in Lille. Vooral de D-reeks was met maar liefst 40 spelers zeer sterk bezet. En laat net in die reeks onze eigenste Joeri op zijn geheel eigen wijze (of was het eigenwijze) het toch wel tot in de finale geschopt hebben zeker?! Na maar liefst 7 overwinningen (waarvan 4 met 3-0, 2 met 3-1 en slechts 1 in de belle) moest hij helaas nipt in de finale z’n meerdere erkennen (1-3 nederlaag) maar het was een prestatie om U tegen te zeggen. Proficiat Joeri met je schitterende 2e plaats!

En ook in het dubbelspel gemengd D was Joeri aan de zijde van Elien goed op dreef. Zij denderden over hun tegenstanders heen en bij een 2-0 voorsprong in sets in de finale konden ze de eindoverwinning al ruiken. Helaas kwam dan de ervaring van de tegenstanders bovendrijven zodat zij alsnog de overwinning met 2-3 wisten binnen te halen. Maar toch ook hier een ongelooflijk dikke proficiat Elien & Joeri met jullie geweldige 2e plaats.

Ook onze andere spelers gaven het beste van zichzelf. In het dubbelspele waagden Jonas & Dirk hun kans bij dubbel C, Tim & Peter bij dubbel D, Mathias & Robbe bij dubbel E en Yannick & Vincent bij dubbel NG. Over de deelname van Jonas & Dirk, Tim & Peter en Yannick & Vincent kunnen we kort zijn…er is nog werk aan de winkel want na 1 wedstrijd was het al afgelopen voor hen. Mathias & Robbe hielden het één ronde langer vol maar moesten dan hun meerdere erkennen.

Over naar de resultaten in het enkelspel van onze andere spelers. Elien trad aan in de D-reeks bij de vrouwen, Yannick & Vincent in de NG-reeks, Robbe & Mathias in de E-reeks, Tim & Peter in de D-reeks (ja die waar Joeri knalde!) & Jonas in de C-reeks. Elien geraakte net niet door haar poule en voor Yannick & Vincent was het vooral ervaring opdoen tijdens hun eerste officieel tornooi in de NG reeks. Mathias, Robbe & Jonas kwamen uit in sterke poules waardoor het provinciaal kampioenschap ook voor hen eindigde in de poules. Tim & Peter geraakten wel door hun poules en overleefden ook de 1/16e finales maar in de 1/8e finales was het helaas boeken toe. Maar met overwinningen tegen hoger geklasseerde spelers konden ook zij meer dan tevreden zijn over hun tornooi.

Een knappe prestatie dus van onze spelers en hopelijk zien we volgend jaar nog meer spelers van onze club schitteren en ook ervaring opdoen tijdens dit tornooi. Joeri & Elien mogen nog dromen van een vervolg tijdens de Vlaamse kampioenschappen!

Publicatiedatum: 9 januari 2023

Eindejaarsjackpot – het is gebeurd!

Op zaterdag 7 januari gingen bijna 500 strookjes in de pot. Met de hulp van onze aanwezige jeugdspelers werden de 10 winnende nummers getrokken! 

Hieronder vind je de winnende nummers:

  • 1e prijs:  Boxspring By Beka ter waarde van 3.499€ geschonken door Bosmans Slaapcomfort – nummer 193
  • 2e prijs: Reischeque ter waarde van 700€ geschonken door Aswini Travel – nummer 104
  • 3e prijs: Wijncheque ter waarde van 250€ geschonken door WT Selected Wines – nummer 068
  • 4e prijs: Wijncheque ter waarde van 125€ geschonken door WT Selected Wines – nummer 074
  • 5e prijs: Wijncheque ter waarde van 125€ geschonken door WT Selected Wines – nummer 096
  • 6e prijs: Pakket verzorgingsproducten ter waarde van 80€ geschonken door “this is us.” – nummer 006
  • 7e prijs: Pakket verzorgingsproducten ter waarde van 80€ geschonken door “this is us.” – nummer 491
  • 8e prijs: Pakket verzorgingsproducten ter waarde van 80€ geschonken door “this is us.” – nummer 467
  • 9e prijs: Pakket verzorgingsproducten ter waarde van 80€ geschonken door “this is us.” – nummer 369
  • 10e prijs: Pakket verzorgingsproducten ter waarde van 80€ geschonken door “this is us.” – nummer 311

De winnaars kunnen hun prijs afhalen op een donderdagavond in ons lokaal – uiteraard na afgifte van het eindejaarsjackpot ticket waarop het winnend nummer vermeld staat.

Nogmaals dankjewel aan iedereen die één of meerdere flessen heeft gekocht en uiteraard ook aan onze geweldige sponsors Slaapcomfort-center Bosmans, Aswini Travel, WT Selected Wines & Dré Cosmetics! Jullie zijn geweldig!!!

Publicatiedatum: 7 januari 2023

Jeugd- & dubbelclubkampioenschap 2022

Tradities zijn er om in ere gehouden te worden. Na een 3-tal jaren onderbreking omwille van Corona (niet leuk) & onze bouw (wel leuk) organiseerden we afgelopen donderdag in de namiddag het clubkampioenschap voor onze jeugd en ’s avonds was het de beurt aan een pak duo’s om uit te maken wie zich een jaar lang het beste dubbelkoppel mag noemen.

16 van onze jeugdspelers streden in 3 poules voor wat ze waard waren. Met toch wel wat niveauverschil tussen de spelers slaagden we er toch in om iedereen een heel leuke namiddag te laten beleven. Voor vele jeugdspelers was het hun eerste deelname maar dat lieten ze duidelijk niet aan hun hart komen. Ze streden voor wat ze waard waren en aan de lach op hun gezichtjes te zien hebben ze zich kostelijk geamuseerd (en die hotdogs op het einde hielpen natuurlijk ook wel). In de halve finale bleek Mathias te sterk voor Robbe en trok ook Joppe aan het langste eind tegen Dries al moesten zowel Mathias als Joppe alles uit de kast halen om de finale te bereiken. Die finale was razendspannend al gaf op de beslissende momenten de ervaring van Mathias net de doorslag waardoor hij zich tot eerste clubkampioen bij de jeugd mag kronen in onze nieuwe accommodatie.

Met dank aan wat onschuldige handen van onze jeugdspelers werden in de namiddag de 24 spelers die zich hadden ingeschreven voor het dubbelkampioenschap mooi in 12 duo’s verdeeld. In 2 poules werden een pak matchen afgewerkt om te zien wie er zou doorstoten naar de kruisfinales. In de eerste poule stond geen maat op het duo Tim Winckelmans/Hans Wijns en ook Jarno Heremans/Mathias Vandenplas wisten zich met iets meer moeite te plaatsen. In de tweede poule was het zo mogelijk nog spannender. Het duo Tim De Heel/Robin Vercauteren was duidelijk een maat te sterk voor de andere duo’s maar Dirk Van Loock/Mathias Van Baekel hadden meer moeite om de rest achter zich te houden. Ietwat verrassend haalden Dirk & Mathias het vrij makkelijk van Tim & Hans – wij vermoeden dat het matchritme van de jeugdclubkampioen en die hotdogs het verschil gemaakt hebben. Tim & Robin balanceerden na een 0-2 achterstand tegen Jarno & Mathias even op de rand van de uitschakeling maar ze wisten net op tijd hun tactiek aan te passen waardoor ze alsnog de overwinning binnenhaalden. Op dat elan gingen Tim & Robin verder en ze walsten over Dirk & Mathias heen waardoor ze zich na een duidelijke 4-1 overwinning de terechte clubkampioen van 2022 mogen noemen in het dubbelspel.

Proficiat aan de winnaars en een grote dankjewel aan alle deelnemers! Het doet echt deugd om te zien dat onze club leeft en beweegt…meer van dat in 2023!!

Publicatiedatum: 31 december 2022

Neem deel aan onze Eindejaarsjackpot – Drink heerlijke cava en maak kans op een één van onze prijzen (prijzenpot ter waarde van 5.099€)!!

Vorig jaar kwamen we op de proppen met onze fel gesmaakte bouwborrelbox. Omdat we ondertussen wel uitgebouwd zijn hebben we voor jullie iets nieuws maar minstens even spectaculair in petto….onze Eindejaarsjackpot!

Met de feestdagen in het vooruitzicht bieden we jullie VOOR 20€ EEN FLES HEERLIJKE PREMIUM TOCA CAVA aan. Daarbovenop maken jullie met elke aangekochte fles KANS OP EEN VAN ONZE 10 WERKELIJK FANTASTISCHE PRIJZEN! 

Zo maken jullie kans op een bed van Slaapcomfort Bosmans ter waarde van 3.499€, een reischeque van Aswini Travel ter waarde van 700€ en cadeaucheques van WT Selected Wines en paketten met verzorginsproducten van “this is us.” Een ideaal eindejaarscadeau dus!!!

De trekking is voorzien op vrijdagavond 6 januari 2023 – exact 1 jaar nadat het eerste balletje in onze nieuwe accommodatie geslagen werd .

Spreek dus één van onze clubleden aan, spring eens binnen op onze club of stuur een mailtje op info@kttc-hallaar.be en wij zorgen dat een fles heerlijke  premium Toca Cava samen met een kans op één van onze 10 prachtige prijzen jullie weg uitkomt!

Meer info vind je op onze Eindejaarsjackpot pagina!

Publicatiedatum: 11 november 2022

Beertje Ping Benjamindag in Hallaar!

Op zaterdag 22 oktober mochten we maar liefst 15 kinderen verwelkomen tijdens de Beertje Ping Benjamindag. Deze initiatie organiseerden we samen met de Vlaamse Tafeltennisliga (VTTL) speciaal voor kinderen van de derde kleuterklas tot het derde leerjaar. Onder de deskundige leiding van Jantine vlogen de 2 uur voorbij.

Na een heuse opwarming leerden we de kinderen op een correcte manier het tafeltennispalletje vasthouden, rolden ze de balletjes onder een brug door, werden er balletjes opgevangen met een visnetje en mochten er torens gebouwd worden met bekertjes…en die mochten daarna natuurlijk omver geslagen worden met het balletje. En van al dat tafeltennissen word je natuurlijk een beetje moe en krijg je wat dorst en dan is er geen betere plaats om te zitten dan aan onze toog!

Hopelijk zien we een pak van de deelnemers de volgende weken of maanden terug op een zaterdagnamiddag!

Publicatiedatum: 23 oktober 2022
Teerfeest

Op zaterdag 8 oktober hielden we ons jaarlijks teerfeest in het gezellige restaurant van onze sponsor het Boshuis in de prachtige groene omgeving van de Averegten. Onze leden en hun partners konden genieten van een heerlijk menu.

Ook onze jonge garde was goed vertegenwoordigd. Er was zowaar een volledige tafel met meisjes (gemiddelde leeftijd 10 jaar!)…dat ze goed kunnen tafeltennissen tonen ze wekelijks…nu weten we ook dat ze goed kunnen eten en drinken!

De avond werd opgeluisterd met mooie muziek, al waren het vooral de gezellige babbels tussen jong en oud, de sappige anekdotes en het lekkere eten en drinken die zullen blijven hangen.

Publicatiedatum: 23 oktober 2022

Sponsoravond

Sinds een aantal jaren kunnen we rekenen op de steun van een pak sponsors. Hoog tijd om iets terug te doen vonden wij en daarom rolden we op dinsdagavond 4 oktober de rode loper uit voor de eerste editie van onze sponsoravond – geen betere plaats om dit te doen dan in onze prachtige nieuwe accommodatie! Dat onze sponsors dit initiatief duidelijk konden smaken bewees hun talrijke aanwezigheid. Bij een pak lekkere drankjes en heerlijke hapjes van het Groenhuis werd er genetwerkt, gelachen en ook getafeltennist!

Bedankt sponsors voor jullie aanwezigheid en hopelijk mogen we nog jaren rekenen op jullie steun. 

Ben je ook geïnteresseerd om onze club te steunen, aarzel dan niet om contact op te nemen met ons!

Publicatiedatum: 5 oktober 2022

Benjamindag in onze club op zaterdag 22 oktober!

Vanaf welke leeftijd kan je beginnen tafeltennissen is een vraag die we dikwijls krijgen. Wel, er is niet zoiets als een ideale leeftijd – dat zie je trouwens in ons ledenbestand waarbij het jongste spelende lid 7 jaar is en het oudste spelende lid de 70 al een stuk gepasseerd is. Ook zien we wekelijks nieuwe spelers, zowel bij de jeugd als bij de volwassenen, die eens komen tafeltennissen om te zien of ons prachtige sport iets voor hen is.

Natuurlijk geldt zoals in elke sport hoe vroeger je ermee begint hoe sneller je ermee weg bent en dat is dus ook in tafeltennis niet anders. Daarom organiseert onze club in samenwerking met de Vlaamse Tafeltennisliga op zaterdag 22 oktober van 10u tot 12u de Beertje Ping Benjamindag in ons lokaal in het hartje van Hallaar.

Deze gratis initiatie is voorbehouden voor kinderen van het geboortejaar 2014 tem 2017. Tijdens deze initiatie, die wordt gegeven door gediplomeerde trainers, komen de kinderen op een speelse manier in aanraking met de tafeltennissport. Voor iedere deelnemer is er een leuk aandenken voorzien! En de kinderen die de smaak te pakken zien we uiteraard graag terug tijdens onze wekelijkse jeugdtrainingen op zaterdagnamiddag.

Inschrijven kan via mail op info@kttc-hallaar.be met vermelding van de naam en de geboortedatum van het deelnemende kind. Wij kijken uit naar jullie komst!

Publicatiedatum: 27 september 2022

Sportfest Hest

Uiteraard mocht onze club niet ontbreken op de eerste editie van Sportfest Hest, een organisatie van de dienst Sport & Jeugd van onze gemeente. In de sporthal konden op zaterdag 10 september een pak Heistse sportverenigingen hun aanbod tonen aan de bezoekers. En bezoekers, die waren er in groten getale. 

Het was ongelooflijk fijn om zoveel jeugd (en iets oudere jeugd) te mogen verwelkomen en te zien genieten van onze mooie sport. Even een balletje slaan tegen de robot, wat uitleg krijgen over hoe je juist een pallet moet vasthouden en dan eens spelen tegen je vriend(in) of tegen Tim, Peter of Robin. Het kon en mocht allemaal!

Wat een topdag en als er nog volgende edities van Sportfest Hest volgen zal onze club opnieuw aanwezig zijn!

Publicatiedatum: 11 september 2022

Clubkampioenschap 2022

De clubkampioen…een titel waar menig clublid van droomt om die ooit op zijn of haar palmares te mogen bijschrijven. En zeker nu die titel voor de eerste keer in ons nieuw lokaal werd betwist. Daarom was het enthousiasme nog groter dan andere jaren met maar liefst 32 inschrijvingen. Door het systeem van voorgift worden verschillen in klassement (in theorie althans) weggewerkt.

Op maandag & dinsdag werd in 6 poules gespeeld om te zien welke 16 spelers zich konden kwalificeren voor de tabel op donderdag. Danny, Benny, Tim, David (onze clubkampioen van 2021), Jonas, Elien, Jarno en Pieter moesten helaas in de 1/8e finale de duimen leggen. In de kwartfinale bleken Philip, Peter Van Baekel & Nicolas duidelijk te sterk voor Peter De Heel, Joeri & Jasper (telkens 3-0). Stijn had iets meer moeite met Robin maar kon toch doorstoten naar de halve finale na 3-2 winst. In de halve finale bleek Nicolas duidelijk over meer wedstrijdritme te beschikken dan Philip zodat hij zich na een 3-1 overwinning als eerste voor de finale kon plaatsen. Peter Van Baekel moest alles uit de kast halen om Stijn van de overwinning te houden (3-2 met 11-9 in 5e set). 

Zo ging de finale dus tussen Peter & Nicolas waarbij Nicolas 3 punten voorkreeg in elke set en er werd gespeeld naar 4 winnende sets. Maar zou deze voorgift genoeg zijn voor Nicolas (D2) tegen Peter (B6)? In de eerste set nam Nicolas een blitzstart maar met Peter ben je nooit klaar en op miraculeuze wijze won laatsgenoemde  toch nog de 1e set. In de tweede set hetzelfde scenario maar opnieuw kwam Peter terug…zou hij het opnieuw klaarspelen en zo toch een serieuze mentale tik uitdelen aan Nicolas? Nee deze keer kon Nicolas de set alsnog binnenslepen… Was dat het sein voor Peter om zowaar nog een versnelling hoger te schakelen? Alleszins werd er prachtig tafeltennis geserveerd en bleek Peter toch een maatje te groot want hij haalde sets 3, 4 & 5 binnen zodat hij zich voor de eerste maal KTTC Hallaar clubkampioen mag noemen. Dikke proficiat Peter en knap gespeeld Nicolas en uiteraard ook aan alle andere deelnemers dikke mercie voor jullie deelname!

Een overzicht van de winnaars sinds het ontstaan van onze club kan je raadplegen via deze link.

Publicatiedatum: 9 september 2022

Carwash op zaterdag 20 augustus en zaterdag 3 september!

Tradities zijn er om in ere gehouden te worden. Reeds sinds begin van de jaren ’90 organiseren wij op het plein voor ons lokaal jaarlijks onze carwash. 

Onder een stralende zon passeerden op zaterdag 20 augustus tientallen wagens onze ‘wasstraat’. Nadat het grootste vuil er met de hogedrukreiniger werd afgeblazen zorgden onze leden, aangevuld met tal van onze jeugdspelers voor de rest. Knap werk van iedereen! En als het heel even wat rustiger was zag je de jeugdspelers snel naar de speelzaal trekken of hamburgers eten…de seniorspelers namen dan weer de buitenkant van de speelzaal onder handen of gingen even uitrusten aan de toog…Wat een topdag!

Op zaterdag 3 september, de tweede carwashdag, werd er iets minder goed weer voorspeld maar niets bleek minder waar. De zon was wederom heel de dag van de partij en dat hebben we geweten…gelukkig konden we rekenen op de helpende handen van meer dan 30 van onze clubleden, van jeugdspeler tot senior. En het was nodig want er passeerden wederom een pak wagens de revue. Vanaf ’s morgens 9u15 stonden er auto’s te wachten…ook al begon de carwash pas om 9u30. En de laatste auto reed blinkend van de parking stipt om 16u. Wederom een topdag en iedereen zal goed geslapen hebben. Wij kunnen (eventjes toch) geen vuile auto meer zien maar tegen volgende zomer is de goesting om er te wassen zeker terug.

We kunnen dus spreken van een meer dan geslaagde editie. Een dikke mercie aan alle mensen die langskwamen met hun vuile wagen en vertrokken met een propere bolide. Ook een welgemeende dankuwel aan onze clubleden die de handen uit de mouwen hebben gestoken. Met deze opbrengst van de carwash kunnen we weer een deel van onze jeugdwerking financieren. Tot volgend jaar!

Publicatiedatum: 4 september 2022

Vriendschappelijke wedstrijd tegen TTC Werchter

Een pak van onze spelers is zich al een aantal weken aan het voorbereiden op het nieuwe seizoen dat in september start. Om extra matchritme op te doen leek een vriendschappelijke wedstrijd wel op z’n plaats. Plaats van de afspraak: het broeierig warme lokaal van TTC Werchter. Doordat Werchter in de provincie Vlaams-Brabant speelt waren het quasi allemaal onbekende tegenstanders wat op zich al heel interessant was. 

Maar liefst 16 van onze spelers waren op de afspraak en vormden samen 4 ploegen. Tegen op papier sterker geklasseerde tegenstanders gaven we het beste van onszelf en speelden we vooral een pak leuke wedstrijden. Onze A-ploeg, met een glansrol voor Stijn & Joeri, wist hun wedstrijd te winnen. En onze C-ploeg kon na hard werken en veel zweten een puntje uit de brand slepen. Voor onze B- & D-ploeg was de tegenstand duidelijk nog iets te sterk. We weten weer waar we staan en kunnen de volgende weken verder blijven werken richting clubkampioenschap en begin van de competitie!

Bedankt TTC Werchter voor de hartelijke ontvangst en de lekkere hamburgers en gezellige babbel achteraf!

Publicatiedatum: 27 augustus 2022

Jeugdstage VTTL Herentals

Reeds jaar en dag organiseert de Vlaamse Tafeltennisliga (VTTL) een jeugdstage in Herentals. In onze archieven vonden we documenten terug van deelname aan deze stages door leden van onze club in de jaren ’70 (toen nog in Noorderwijk). Het aantal jeugdspelers dat ooit heeft deelgenomen aan deze stages is niet meer op 2 handen te tellen. 

Daarom zijn we ook verheugd dat ook dit jaar opnieuw 2 van onze jeugdspelers deelnemen aan deze stage in de infrastructuur van Sport Vlaanderen in Herentals. Gedurende een volledige week ademen Robbe & Finn tafeltennis. Dagelijks staan ettelijke uren van onze prachtige sport op de planning en daarnaast wordt er aan de conditie gewerkt of worden er nog andere sporten beoefend. En af en toe mag er gelukkig ook gerust worden. Benieuwd naar wat onze spelers hebben bijgeleerd!

Omdat onze club deelname aan dergelijke stages heel interessant vindt dragen we hier dan ook graag financieel ons steentje bij.

Publicatiedatum: 1 augustus 2022

Start trainingen seniorspelers + start to pingpong

Om het nieuwe seizoen goed voor te bereiden organiseren we een aantal trainingen voor onze seniorspelers. Op de dinsdagen tot het einde van de zomervakantie zal onder begeleiding van Dirk het nodige ritme opgedaan worden zodat we helemaal klaar zijn voor de competitiestart!

Ook bij een aantal ouders van jeugdspelers begint de tafeltennismicrobe te kriebelen. Daarom organiseren we voor hen een aantal aparte sessies zodat zij ook vertrouwd geraken met onze sport.

En omdat ook de caféskills nooit genoeg getraind kunnen worden eindigen we steevast aan de toog.

Publicatiedatum: 26 juli 2022

Benjaminhappening VTTL te Leuven

Is tafeltennis ook een sport voor de jongsten onder ons? Da’s een vraag die we regelmatig krijgen. Het antwoord hierop is absoluut ja! 

Zo nam Karlijn deel aan de benjaminhappening in Leuven die georganiseerd werd door de Vlaamse Tafeltennisliga (VTTL). Deze benjamindagen worden op regelmatige basis georganiseerd voor kinderen van het eerste tot het derde leerjaar. Onder begeleiding van vier trainsters amuseerden een 20-tal kinderen uit alle Vlaamse provincies zich meer dan kostelijk. Na de opwarming volgden leuke proefjes waarbij op een speelse manier de basistechnieken werden aangeleerd. En niemand ging met lege handen naar huis want in het t-shirt van King Pong zal Karlijn nog wel even schitteren en de drinkbus van Beertje Ping zal ook wel dienen!

Aansluitend volgende nog een internationaal jeugdtornooi maar om daar aan deel te nemen zal er nog wel even getraind moeten worden :-)!

Publicatiedatum: 27 juni 2022

Overlijden Jos Vervloessem

Met heel veel pijn in het hart moeten we helaas afscheid nemen van Jos Vervloessem. Jos was sinds 1966 lid van onze club en was daarnaast ook jarenlang bestuurslid en vaste tapper van dienst op donderdagavond. De verdienste wat Jos voor onze club heeft betekend is niet te onderschatten!

Omwille van de slepende ziekte zagen we Jos al een tijdje minder op de club maar wat was het fijn om Jos toch nog een paar keer in ons nieuwe clublokaal te hebben mogen ontvangen. 

Wij zullen ons Jos altijd blijven herinneren als een fantastisch mens! Heel veel sterkte aan gans de familie met het verlies van een geweldige man, vader, opa en vriend!

 Publicatiedatum: 17 juni 2022

Aansluiting bij Sporta verbond

Vanaf het nieuwe competitieseizoen dat start in september zal onze club ook vertegenwoordigd zijn in het Sporta-tafeltennisverbond. We starten met één ploeg (beperkte kwantiteit) maar wel onmiddellijk op het hoogste niveau (serieuze kwaliteit dus). Op dinsdagavond zal er, onder aanvoering van Dominique Van den Broeck, tafeltennis van topniveau geserveerd worden in Hallaar.

Het grootste verschil tussen competitie in Sporta of VTTL zit in het aantal matchen. In het Sporta verbond bestaat elke ploeg uit drie spelers waarbij elke speler dus drie enkelwedstrijden speelt en er ook één dubbelwedstrijd wordt betwist – in totaal dus tien wedstrijden per avond. In de VTTL competitie bestaat elke ploeg uit vier spelers waarbij elke speler dus vier enkelwedstrijden betwist – in totaal dus zestien wedstrijden per avond.

De spelers, wedstrijden, tornooien & resultaten kan je opvolgen via de website van het Sporta verbond.

Wij kijken alvast uit naar de (terug)komst van Dominique en z’n ploegmaten en uiteraard blijven we ook met een groot aantal ploegen in de VTTL competitie actief!

 

 Publicatiedatum: 7 juni 2022

Deename aan de sportdag van de Basisschool uit Hallaar

Als echte ‘Halderse’ sportvereniging konden we natuurlijk niet ontbreken op de jaarlijkse sportdag van de Basisschool van Hallaar. We ontvingen meer dan 120 kinderen van het eerste tot het zesde leerjaar in onze accommodatie.

Na een korte uitleg over onze sport ging iedereen aan de slag met een tafeltennispallet en -balletje. Voor de jongsten hadden we eerst een wedstrijdje ‘ballenjassen’ in petto en de groteren mochten om ter snelst een hoop balletjes van de ene kant van de zaal naar de andere kant brengen met hun pallet. Daarna werd er nog getafeltennist en konden een aantal leerlingen ook tegen de tafeltennisrobot spelen. Een ervaring voor velen waar het bij de ene al iets vlotter ging als bij de andere. Maar rekenen en schrijven konden we ook niet van de eerste keer hé…wel bij tafeltennis is het net hetzelfde!

Bedankt voor jullie komst en we zijn zeker dat er een pak kinderen, juffen, meesters en begeleiders goed zullen slapen vannacht! Hopelijk zien we een aantal van jullie binnenkort nog eens terug op zaterdagnamiddag tijdens onze jeugdtraining.

 Publicatiedatum: 30 mei 2022

Adieuke – een speciaal seizoen in schoonheid uitwuiven!

Al sinds mensenheugenis wuiven onze clubleden, hun partners, onze jeugdspelers en hun ouders het tafeltennisseizoen uit tijdens het ‘Adieuke’. Bij een hapje en een drankje blikte onze secretaris Tim terug op het sportieve seizoen van onze club. De ingebruikname van onze nieuwe accommodatie, de promotie naar 4e provinciale van onze E-ploeg, de kampioenstitel van onze B-ploeg bij de jeugd, de titel van provinciaal kampioen van David – allemaal kwam het aan bod.  Onze penningmeester Peter nam ons 35 jaar mee terug in de tijd. Bij het digitaliseren van het KTTC Hallaar archief (waarover later veel meer) stootte hij op een mooi stukje proza waar jong en oud over kon napraten en lachen…want dat is waar het Adieuke (en onze club) ook voor staat. Jong die samen met oud de zaal klaarzet om daarna bij een frisse pint of cola na te praten over het afgelopen seizoen, vooruit te blikken naar het nieuwe seizoen en ook herinneringen op te halen. Mooi toch, nietwaar!

Wil het Adieuke zeggen dat er niet meer getafeltennist kan worden tot het nieuwe seizoen start? Allesbehalve! Al onze spelers blijven welkom op donderdagavond en zaterdagnamiddag. En als jullie eens een nieuwe hobby willen proberen zijn jullie natuurlijk ook welkom want in tegenstelling tot een pak andere sporten gaan wij een heel jaar door met het beoefenen van onze prachtige sport!

 Publicatiedatum: 22 mei 2022

En waar moeten we juist zijn – daar waar in’t groot KTTC Hallaar op de gevel staat!

Hoe dikwijls hebben we niet moeten uitleggen waar onze club juist gevestigd is. Pal in’t centrum van Hallaar volstond blijkbaar niet als uitleg :-).

Gelukkig vinden ondertussen meer en meer mensen hun weg naar onze nieuwe accommodatie! Dankzij de professionals van Studio Kastaar uit Hallaar staat het vanaf vandaag ook in’t groot op ons lokaal. Vanop het terras van Den Don, als je de kerk buitenstapt of als je Hallaar doorrijdt…van overal zie je waar KTTC Hallaar zit! 

Publicatiedatum: 4 mei 2022

Kaartspelen – ook deze traditie houden we in stand!

Dat onze leden ook in cafésporten zeer bedreven zijn is alweer bewezen. Jarno nam afgelopen week deel aan het BK Kingen (jawel ook dat bestaat en je droeg toch onze clubkleuren Jarno?!) zetten Doreen, Guy, Philip & Jarno de traditie van het kaartspelen verder. Nadat decennialang het goeie voorbeeld werd gegeven door Jef, Jos, Hugo, Cis (en ik vergeet er waarschijnlijk nog tientallen anderen) zijn we dan ook maar wat blij dat er op donderdagavond terug regelmatig een kaartje zal worden gelegd! 

Ben je dus eerder een kaart- dan een tafeltennisliefhebber (of beiden mag ook natuurlijk), spring dan zeker ook eens binnen!

Publicatiedatum: 7 april 2022

Beker van Antwerpen – Sokah, Sokah en….Hallaar!

Op dinsdag 5 april trokken Jarno, Philip & Peter naar Sokah voor de halve finale van de Beker van Antwerpen. Het beloofde een speciale match te worden voor onze spelers want we spelen immers (nog) niet elke week tegen een A-speler en tegen 2 B0’en. Doordat er met voorgift gespeeld werd kregen Jarno & Philip 4 en Peter 5 punten voor. Een leuke start maar ook niet meer dan dat…we moesten zwaar aan de bak wilden we toch iets uit de brand slepen. 

Jarno & Philip speelden verschillende nipte sets. Zo moest Jarno 2 x nipt te duimen leggen met 9-11 tegen de B0 & 12-14 tegen de A-speler. Philip dreef de andere B0 tot het uiterste maar moest uiteindelijk toch ook met 14-16 het onderspit delven. Doordat Peter een puntje meer voorkreeg en tevens in zeer goeie vorm verkeerde won hij in z’n eerste match tegen de B0 direct de eerste set met 11-7 maar moest helaas de tweede set nipt laten met 10-12. Een kantelpunt want ook set 3 & 4 gingen verloren tegen de flitsend topspinnende B0. Tegen de andere B0 ging Peter als een speer van start en won de eerste set met maar liefst 11-1. Set 2 (9-11) ging naar de tegenstander maar set 3 was opnieuw voor Peter (11-7). In de beslissende 5e set ging Peter opnieuw goed van start en na een kleine terugval kon hij de set en dus ook de match binnenhalen met 11-7. In de video hieronder kan je zien hoe kinderlijke vreugde na een winstmatch eruit ziet :-). Een onverhoopt winstmatch tegen toch wel onwaarschijnlijk goeie spelers die daarna ook de andere ploeg van Sokah van tafel speelden waardoor we toch maar mooi kunnen zeggen dat enkel de latere winnaar van de Beker van Antwerpen ons uit de finale kon houden. 

In de kleine finale moesten we het opnieuw tegen een ploeg van Sokah opnemen – deze keer met iets mindere hoge klassementen waardoor wij punten dienden voor te geven. Dit lieten we echter niet aan ons hart komen en we wonnen met 6-2 door 3 zeges van Philip, 2 van Peter & 1 van Jarno waardoor we mee op het ‘podium’ stonden!

Laat ons afsluiten met te zeggen dat de Beker van Antwerpen een heel leuk concept is waar we volgend seizoen zeker opnieuw aan willen deelnemen – misschien zelfs met meerdere ploegen. Hopelijk doen er dan ook een pak andere ploegen mee waardoor het niet opnieuw Sokah tegen de rest is.

Publicatiedatum: 5 april 2022

Hallaar Jaarmarkt – eindelijk!

Tradities zijn er om in ere gehouden te worden! Nadat de laatste 2 edities jammer genoeg niet konden doorgaan was het op zondag 20 maart eindelijk terug zover…Hallaar Jaarmarkt! In de prachtige processie onder een zalig zonnetje zagen we zelfs een aantal (ex-)tafeltennissers meelopen.

Daarna was het babbelen, lachen, consumeren en toch ook nog een beetje tafeltennissen. Want ook die tradities worden in ere gehouden door bepaalde vriendengroepen! Volgens ons werd het wereldrecord net niet verbroken in de discipline  ‘aantal spelers gelijktijdig rond een tafeltennistafel’! Volgend jaar terug mannen?! 

Heerlijk toch om een pak volk te mogen verwelkomen in ons nieuw lokaal dat duidelijk goedgekeurd werd. ‘Jawadde da’s hier chique geworden’ en ‘amai da’s een schoon vloereke’ waren uitspraken die we regelmatig hoorden. Bedankt aan iedereen die langsgekomen is we kijken alvast uit naar zondag 19 maart 2023 voor de volgende editie van Hallaar Jaarmarkt!

Publicatiedatum: 21 maart 2022

Officieel openingsweekend – de video! 

Dat Flore van Oui Oui niet alleen prachtige foto’s kan trekken maar ook wel het één en ander afweet van bewegende beelden bewijst ze met de prachtige video van onze openingsavond! Geniet ervan!!

En ook de link naar de RTV reportage is iets om echt trots op te zijn! Als je toch nog – puur uit nostalgie – een glimp wil opvangen hoe ons lokaal er vroeger uitzag kan je de reportage van maart 2021 op RTV ook nog eens bekijken hieronder…zoek de 10.000 verschillen!

En natuurlijk mocht ook de geschreven pers niet ontbreken met artikels in Gazet Van Antwerpen, Het Laatste Nieuws & Het Nieuwsblad! Veel lees- & kijkplezier!

Publicatiedatum: 17 maart 2022

Officieel openingsweekend – de foto’s! 

Hier kan je een selectie van de foto’s bekijken die door Flore van Oui Oui werden getrokken op vrijdagavond en een aantal sfeerbeelden van de opendeurdag op zaterdag & zondag. 

Meer dan 175 mensen waren te gast op vrijdagavond en meer dan 400 mensen kwamen een kijkje nemen op zaterdag en zondag. Een onwaarschijnlijk succes! Dat smaakt alleszins naar meer. We hopen natuurlijk om veel van de bezoekers van zaterdag en zondag snel nog eens te mogen verwelkomen op een donderdagavond of zaterdagnamiddag!

Maar geniet nu van de foto’s…prachtexemplaren zijn het – maar dat kan natuurlijk niet anders van wat werkelijk een fenomenaal weekend was!

Publicatiedatum: 12 maart 2022

Officiële opening – exhibitiewedstrijd met Jean-Michel & Philippe Saive

Na maanden van hard labeur was het eindelijk zo ver…de officiële opening van onze nieuwe clubaccommodatie. Met 175 clubleden, familie, genodigden & sponsors was het gezellig druk. Het eten en drinken was heel lekker, de speeches waren zeer mooi maar het moment van de avond was natuurlijk de exhibitiewedstrijd van Jean-Michel & Philippe Saive. Wat een sympathieke kerels en wat een show! Een avond om nooit meer te vergeten!

Publicatiedatum: 6 maart 2022

Beker van Antwerpen – overwinning voor Hallaar in kwartfinale tegen alomtegenwoordig Sokah!

Op woensdag 23 februari nam KTTC Hallaar het op tegen één van de vele ploegen van Sokah in de Beker van Antwerpen. Voor Hallaar traden Philip Van den Broeck, Tim Winckelmans & Peter De Heel aan. Peter nam de plaats in van Jarno Heremans die met een blessure kampt. 

Het grote verschil met ‘normale’ bekercompetities is dat het verschil in klassementen van de spelers wordt genivelleerd via het systeem van voorgift. Zo moest Philip (C6) telkens 2 punten voorgeven tegen de tegenstanders die aantraden met 2 x D4 & 1 x D6 klassement. Tim (D2) moest telkens 1 punt voorgeven & Peter (D4) moest enkel tegen de D6 1 punt voorgeven. Op papier was Hallaar favoriet maar op papier zijn er nog nooit veel wedstrijden gewonnen.

En dat bleek want een niet-opgewarmde Philip moest in z’n eerste wedstrijd het onderspit delven. Gelukkig kon hij in een ongelooflijk spannende tweede wedstrijd het laken naar zich toetrekken en won hij ook z’n derde wedstrijd. Tim had de week ervoor al tegen 2 van de 3 tegenstanders gespeeld (en verloren) en moest ook vandaag z’n meerdere erkennen in diezelfde twee spelers. De derde wedstrijd won hij op ervaring. Peter trok z’n uitstekende vorm van het seizoen door en won zowaar z’n drie matchen.

En wat levert deze 6-3 overwinning nu op? Jawel, een wedstrijd in de halve finale tegen opnieuw Sokah. Tegen welk Sokah is nog niet duidelijk en ook de juiste datum moet nog bepaald worden. Maar dat Sokah het meent is duidelijk want één van hun ploegen won met 1 x As9 en 2 x B0 klassement met 6-3 van Poppel. Dat Poppel met een D6, E2 & E4 aantrad (en 3 matchen wist te winnen) maakt duidelijk dat mits de juiste vorm en voorgift alles mogelijk is. Ook in de andere halve finale nemen twee ploegen van Sokah het tegen elkaar op. Het is dus Sokah, Sokah, Sokah….en Hallaar. Mooi toch!

En na de match werden de vochtreserves opnieuw aangevuld met ons drankenaanbod dat recent uitgebreid werd. Leve Cornet, Orval & Duvel. Ook mooi (en lekker) toch!

Publicatiedatum: 26 februari 2022

Eerste wedstrijd in 7e provinciale voor Yannick & Vince

Yannick & Vince spelen nog niet zo lang tafeltennis. Yannick sinds de zomer van 2020 maar door C*!?*a heeft hij nog niet zoveel maanden op de teller staan. Vince kwam pas bij onze club sinds september 2021. Beide spelers komen wekelijks met veel enthousiasme hun tafeltennisskils verbeteren op training. Maar zouden wedstrijden tegen spelers van andere clubs hen ook zo goed bevallen? Daarvoor is er een perfecte reeks in het leven geroepen door de VTTL, namelijk 7e provinciale. In principe wordt er in deze reeks ook tegen niet ervaren spelers van andere clubs gespeeld. 

Op woensdag 2 februari 2022, onder begeleiding van Peter, trokken Vince & Yannick hun clubtenue aan voor hun eerste echte competitiewedstrijd op verplaatsing naar Atlantic Fair Play Antwerpen. Voor elk van hen stonden 2 enkelspelen op het programma en samen mochten ze ook een dubbelmatch spelen. In de auto werden beide jonge wolven nog even op hun gemak gesteld door Peter die hen ook nog snel de basisetiquette uitlegde van tafeltennis (succes wensen voor de match, sorry zeggen bij een bal op de kant, een handje/vuistje geven na de match). Maar vooral plezier maken! En dat deden ze ten volle. Setwinst zat er in de enkelspelen nog niet in omdat de tegenstanders nog een pak sterker waren – zij hadden immers ook al wat ervaring opgedaan in 5e provinciale. Maar dat lieten Yannick & Vince niet aan hun hart komen. Ze speelden voor wat ze waard waren en de bekroning kwam er met knap spel en setwinst (17-15!) in het dubbelspel. Een kansloze nederlaag maar vooral een ervaring die ze niet snel zullen vergeten. En nu weten de mannen ineens op wat ze de volgende weken kunnen trainen. Chapeau Yannick & Vince, KTTC Hallaar is heel fier dat jullie de sprong naar de competitie gewaagd hebben. 

Willen jullie Yannick & Vince komen aanmoedigen in de eerstvolgende thuismatch zijn jullie welkom op donderdag 17 februari. En dan kunnen jullie ineens ook eens een balletje slaan want op donderdag is ook onze trainingsavond. En wie weet mogen we jullie dan binnen een aantal maanden ook begeleiden in jullie eerste competitiewedstrijd!

Publicatiedatum: 3 februari 2022

Ons nieuw clublokaal in de pers!

Goed nieuws in de krant, het gebeurt jammer genoeg niet elke dag maar nu was het gelukkig wel van dat! We haalden zo maar eventjes drie kranten. Een volledige pagina in de maandageditie van Gazet Van Antwerpen en mooie artikels in Het Laatste Nieuws en in Het Nieuwsblad…mooi mooi…net zoals ons clublokaal! 

Publicatiedatum: 17 januari 2022

Inhuldiging van ons nieuw clublokaal tijdens het openingsweekend op 4, 5 & 6 maart – welkom Jean-Mi & Philippe Saive!

Uiteraard willen we het voltooien van onze bouwwerkzaamheden niet geruisloos voorbij laten gaan. Daarom plannen we in het weekend van 4, 5 & 6 maart 2022 een heus openingsweekend. En wat voor één!!

Op vrijdagavond 4 maart zal de officiële inhuldiging plaatsvinden onder het goedkeurend oog van al onze leden en hun partners, onze kledijsponsors, een aantal genodigden en de pers. We starten om 18u met een hapje en een drankje. Om 19u volgt het officiële gedeelte met speeches van ons bestuur en een aantal hoogwaardigheidsbekleders. Wat dan volgt is zo mogelijk even straf als ons bouwproject! Jean-Michel & Philippe Saive, toch wel iconische figuren in de tafeltennissport en idolen van menig van onze leden, zullen namelijk in ons clublokaal een exhibitiewedstrijd verzorgen! De grootste Belgische tafeltennisser die in dat kleine clubje in Hallaar komt spelen…geweldig toch!! Afsluiten doen we met een meet & greet en met nog meer hapjes en drankjes! En als de maatregelen het toelaten mag er zelfs gedanst worden…want ook dat kan in ons lokaal!

Op zaterdagnamiddag 5 maart van 16u tot 22u en zondagnamiddag 6 maart van 14u tot 18u organiseren we een opendeurweekend! Ex-leden, leden van bevriende clubs, nieuwsgierigen of liefhebbers van onze prachtige sport…wees welkom! We organiseren een aantal ludieke (en ook serieuze) tafeltennisproeven, Clown Stoffel zorgt voor de vrolijke noot voor jong en oud, de bezoekers kunnen elke ruimte van ons lokaal ontdekken en tevens genieten van een hapje en een drankje. Tot slot is er voor iedereen ook een leuk aandenken!

Wil je als niet-clublid graag aanwezig zijn tijdens de exhibitiewedstrijd tussen Jean-Mi & Philippe Saive? Waag dan je kans! We geven immers 5 duotickets weg aan niet-leden die onze club een warm hart toedragen. Mail ons voor 15 februari jouw mooiste, leukste of grappigste herinnering aan KTTC Hallaar of aan tafeltennis in het algemeen door op info@kttc-hallaar.be en vertel ons waarom jij graag op de officiële inhuldigingsavond van ons nieuwe clublokaal aanwezig wil zijn. De 5 winnaars worden eind februari persoonlijk verwittigd! Veel succes!!

Publicatiedatum: 13 januari 2022

Provinciaal kampioenschap – goud en zilver voor David & Steven!

Elk jaar wordt door de Vlaamse Tafeltennisliga (VTTL) in elke provincie het provinciaal kampioenschap georganiseerd. Voor onze provincie is deze organisatie in handen van het PCA (Provinciaal Comité Antwerpen) en gaat dit door in Lille.

Onze club werd helaas maar door een beperkt aantal leden vertegenwoordigd…een werkpuntje, dat beseffen we en we beloven om hieraan te werken. Maar laat ons zeggen dat we voor deze editie voor absolute kwaliteit zijn gegaan ipv voor kwantiteit. Want wat voor een fantastische resultaten behaalden David Ringoot & Steven Van Winkel!

David Ringoot kroonde zich tot provinciaal kampioen in de druk bezette D-reeks. David & Steven bereikten tevens de dubbelfinale van de D-reeks waarin ze nipt de duimen moesten leggen. Goud & zilver is een resultaat om fier op te zijn, proficiat David & Steven!

Hieronder vind je een ruim verslag – veel leesplezier!
Vandaag was de dag waarop het Hallaars duo David Ringoot en Steven Van Winkel hun kansen gingen wagen op dit jaarlijks tafeltennisevenement. Het tweetal begon de dag met hun dubbelreeks, waar ze het uitstekend deden. Hun eerste match walsten ze over hun tegenstanders met een tactische spelkeuze. Ringoot hield de bal secuur op tafel waarna Van Winkel deze steeds in de hoeken afspinde. De tweede match was andere koek, dit tegen een Berlaars duo. Deze hadden het Hallaarse spel al snel door dus om te winnen moest er een andere tactiek toegepast worden. Na een vermoeiende 3-0 overwinning voor Hallaar stonden de jongens plots in de finale.

Een finalematch is altijd bibberen, toch wist Hallaar de eerste set vlot te winnen met 11-4 waardoor hun vertrouwen enorm was gestegen. Jammer genoeg besliste de tegenstanders ook om dezelfde tactiek toe te passen als Hallaar. Zonder veel woorden was te zien dat het Mechelse duo een veel betere aanval had waardoor Hallaar in het schietkraam stond. Een verdiende overwinning voor het Mechelse duo en Hallaar ten strijdend onder gegaan. Een zilveren medaille!

Na deze dubbelochtend was het tijd voor de enkele reeksen. Zowel Ringoot als Van Winkel stonden in de D reeks en hoopten stiekem op een Hallaarse finale. Van Winkel stond oorspronkelijk in een poule van 4, maar 1 iemand had afgezegd met ziektesymptomen, iets wat je wel vaker hoort dezer dagen. Vervolgens nog meer calamiteiten in deze poule, Van Winkel begint aan zijn eerste match maar na een 4-1 stand in de eerste set moest zijn tegenstander forfait geven, dit wegens een blessure. Van Winkel moest dus maar 1 match spelen en won deze vlot! Ringoot stond ook met 4 in de poule. Zijn eerste match was tegen een Berlaars talent met D6 klassement. Al gauw bleek dat D6 een understatement is voor deze speler. De ene aanval na de andere en Ringoot in de problemen. Beide spelers vielen op elk punt aan, diegene die de minste fouten maakte won uiteindelijk. Ringoot won nipt in een belle na een zware strijd. Zijn andere 2 matchen won hij ook waardoor beide jongens naar de volgende ronde mochten!

Van Winkel had geluk met de loting en mocht meteen naar de kwartfinale. Ringoot won zijn achtse finale zeer vlot, het vertrouwen zat goed.In de kwartfinale zag je dat Ringoot de lijn wou doortrekken. Na een 3-0 overwinning stond hij in de halve finale! Van Winkel had het zwaar zijn kwartfinale tegen Boris Voorspoels. Deze miste vrijwel geen enkele opening en aanvalsbal, ongezien zoiets! Ondanks de sterke opslagen en kapballen wilde het maar niet lukken. Van Winkel had hierop geen antwoord en moest het onderspit delven tegen deze zeer sterke tegenstander! Voorspoels verloor zijn halve finale tegen Stijn Dierckx dus de eerste finalist was bekend. Ringoot moest het opnemen tegen Stanny Britting, een gekende persoon in de competitie. Britting was ook deze keer goed in vorm en haalde regelmatig zijn truckendoos boven. Ringoot stond 0-2 achter en zag het vuur stilaan doven. Op een wijze zoals alleen Ringoot dat kan begon hij aan een geweldige comeback, wat we al vaker hebben gezien van hem (remember clubkampioenschap). Na een verdiende 3-2 overwinning voor Ringoot lag de weg naar goud open.

Brrr een finale, de stress zat er toch wat in! Van Winkel pepte Ringoot op en gaf tactische tips. Van Winkel had Dierckx namelijk al eens verslagen in de competitie. Dierckx was een pure aanvalsmachine, het was dus een kwestie om hem voor te zijn en dicht aan tafel te blocken. Ringoot won de eerste set al zwetend en verloor de volgende door te veel aanvallen te missen. Ringoot besloot de volgende set om zeer geduldig te spelen en op Dierckx zijn opslagen zeer rustig te openen met veel topspin. Dit lukte zeer goed en al gauw stond het 2-1 voor Ringoot, komaan die laatste set nog! Na zeer veel geluk voor Ringoot met de nodige kant- en netballen won hij de laatste set, match, kampioenschap. Zo zie je dat geduld alles overwint! Pavio Haltac (de leuze van onze club toen ze werd opgericht in 1964)!

Zilver en goud voor Hallaar, wat een onwaarschijnlijk resultaat! Chapeau David & Steven met jullie prachtprestaties!

Publicatiedatum: 9 januari 2022

Eerste trainingsavond in ons vernieuwd clublokaal!!

Hoe zou de bal botsen, is het echt zoveel groter en hoger als in het vorige lokaal of toch niet? En zouden die pintjes, watertjes en Duvels even goed smaken als vroeger? En ja, zouden onze leden hun weg wel vinden naar het nieuwe lokaal? 

Jawel hoor! Een pak clubleden kwam op donderdag 6 januari 2022 langs om dit allemaal met eigen ogen te aanschouwen. De reacties waren unaniem: het speelt heel goed (weliswaar iets trager dan onze betonnen bunker van vroeger) en er is veel meer plaats – er werd zelfs gedubbeld! En die Duvels die smaken even goed of misschien zelfs nog beter dan vroeger! Wat een gezellige avond en dat er zo nog veel mogen volgen!

Ook op zaterdag mochten we een pak van onze jeugdspelers voor de eerste keer ontvangen! Ook hier alleen maar positieve signalen te horen!

Publicatiedatum: 6 januari 2022

Terugkeer naar ons vernieuwd clublokaal!!

Quasi onafgebroken werkten we sinds maart 2021 aan ons lokaal. De vorderingen konden jullie op de voet volgen op onze bouwpagina. We zijn dan ook ongelooflijk fier dat we kunnen melden dat we vanaf donderdag 6 januari 2022 opnieuw onze intrek kunnen nemen in onze vertrouwde stek aan de Leopoldlei 81A 2220 Hallaar!

We ontvangen onze leden, geînteresseerden & tegenstanders met open armen op donderdagavond of zaterdagnamiddag of op één van onze competitie-avonden.

En nu blijven we hier…minstens voor de komende 50 jaar!

Publicatiedatum: 2 januari 2022

Einde van de heenronde – hoe verging het onze ploegen?

Midden december, en voor sommige van onze ploegen zelfs al iets vroeger, werd de heenronde beëindigd. Hoe verging het onze 6 senior- & 2 jeugdploegen?

Laat ons eerst beginnen met het goeie nieuws. Al onze ingeschreven ploegen konden al hun wedstrijden afwerken. Waar we in de reeks van onze A-, B- & D-ploeg in het begin van de heenronde al een tegenstander definitief zagen afhaken of menig tegenstander slechts 3 spelers vond om onze ploegen te bekampen mogen we terecht trots zijn dat we er bijna altijd in geslaagd zijn om voltallige ploegen op te stellen. Een ongelooflijk knappe prestatie in deze toch nog steeds zeer speciale tijden. Een dikke proficiat aan onze secretaris Tim Winckelmans om dit allemaal geregeld te krijgen!

En dan nu over naar de sportieve prestaties!

Onze A-ploeg (2e provinciale) begon sterk in oktober met overwinningen in Rijkevorsel en dan thuis tegen Zoersel. Helaas gaf Rijkevorsel algemeen forfait waardoor deze overwinning geneutraliseerd werd. Na nipt verlies eind oktober in Turnhout zat in november en december de klad er serieus in. Quasi allemaal kansloze nederlagen maken dat onze A-ploeg op een voorlaatste plaats staat al blijven de naaste concurrenten nog wel in het vizier. We gaan er van uit dat Stijn, Philip, Jasper & Jarno met een fris hoofd en vol goeie moed te terugronde zullen aanvatten! Strijden voor wat jullie waard zijn mannen!

De B-ploeg (3e provinciale) ging verder op hun elan. Buiten een logische nederlaag tegen het ongenaakbare Stari Bog werden mooie resultaten opgetekend met 3 overwinningen (tegen AFP Antwerpen, Brasgata & Antonius) en 1 gelijkspel (Minderhout). Eén keer werd er ietwat verrassend heel nipt verloren in en tegen Turnhout al kon onze B-ploeg toen niet op volle sterkte aantreden. Onze toppers Jonas, Robin, Danny & Joeri nestelen zich dus mooi in de linker kolom van het klassement. 

De start van onze C-ploeg (3e provinciale) in oktober was ijzersterk met overwinningen tegen Nijlen en Sokah. In en tegen een (ver)sterkt Lille hadden onze mannen hun dagje niet en gingen ze kansloos ten onder. Helaas volgden er nog 3 nederlagen op rij (nipt tegen Wommelgem en minder nipt tegen Retie & Turnhout). Gelukkig kon de heenronde beëindigd worden met een deugddoende thuisoverwinning tegen Virtus. De reeks waarin onze C-ploeg speelt is duidelijk aan elkaar gewaagd. Met 15 punten bengelen onze mannen met een negende plaats ietwat onderaan al kan je het ook positief bekijken en zeggen dat ze slechts 1 punt van de vierde plaats verwijderd zijn. Met een goeie focus, een paar nieuwe lappen en voor sommige een wat betere gezondheid moet onze C-ploeg in staat om een mooie terugronde af te werken.

Onze D-ploeg (4e provinciale) moest begin oktober nog de duimen leggen in Blue Rackets maar kon dan aanknopen met overwinningen tegen Borsbeek en Nodo. Nadat thuis kansloos verloren werd tegen Rupel werd er slechts met het kleinste verschil verloren in en tegen de ongenaakbare leider Willebroek. De heenronde werd in schoonheid afgesloten met een duidelijke overwinning tegen Virtus. Er zit dus een goeie evolutie in de prestaties van Peter, Chris, Wouter & Pieter die resulteert in een mooie notering in de linker kolom. 

De E-ploeg (5e provinciale) ging verder op haar elan met duidelijke overwinningen tegen Nijlen, Schoten, Antonius & Retie. In de regelrechte topper tegen Geelse moesten onze kleppers helaas de duimen leggen tegen een zeer sterke en ervaren ploeg. Nadat Poppel snel naar huis gespeeld werd volgde toch de ietwat verrassende doch heel nipte nederlaag in Brasgata. Toch een ongelooflijk knappe heenronde die Herman, Kurt, Jan & Marc afgewerkt hebben! Dit resulteert in een mooie derde plaats. De tweede plaats behoort zeker tot de mogelijkheden al voelt onze E-ploeg ook wel de hete adem in de nek van haar achtervolgers.

In de reeks van onze F-Ploeg (5e provinciale) heb je een paar ploegen die veel te sterk zijn. Van Turnhout, Rijkevorsel en Nijlen werd dan ook zwaar verloren. Tegen de ploegen achteraan (Dessel & Geelse) werden logische overwinningen geboekt. In het burenduel werd er in en tegen Hulshout gewonnen. Twee keer (tegen Sokah & AFP Antwerpen) werd er jammer genoeg met het kleinste verschil verloren. Dit maakt dat onze F-ploeg perfect in balans is met 5 overwinningen en 5 nederlagen en zo de heenronde afsluit op een zesde plaats. Knap werk van onze dames Elien & Dorien en van David en onze youngster Mathias!

En hoe verging het onze 2 jeugdploegen? Onze A-ploeg was duidelijk twee keer te sterk voor Gierle maar moest (ook duidelijk) opnieuw haar meerdere erkennen in Merksplas, Nodo & Zoersel. Dit maakt dat onze A-ploeg in de op één na hoogste provinciale jeugdreeks toch mooi op een vierde plaats eindigde. Zij zullen in de terugronde in een wat evenwichtigere reeks ingedeeld worden waardoor er wekelijks een mooie strijd zal geleverd kunnen worden. Komaan Maarten, Mano & Mathias Vandenplas!

Eindigen doen we met een hoogtepunt. Onze B-ploeg slaagde erin om al haar wedstrijden te winnen en zo alvast de eerste titel van het seizoen in de wacht te slepen. Een zeer mooi resultaten voor onze jeugdige helden Finn, Robbe & Joppe. Ook zij zullen in de terugronde ingedeeld worden in een nieuwe reeks, ditmaal die met de andere kampioensploegen waardoor het ook voor hen een leerrijk 2022 beloofd te worden met iets meer tegenstand!

De heenronde zit er dus op. Uiteraard hopen we dat de A-ploeg zich zal kunnen redden en dat onze C-ploeg nog wat plaatsen in de rangschikking kan stijgen. Maar bovenal hopen we dat iedereen gezond mag blijven en we met de juiste (team)spirit onze wedstrijden kunnen blijven afwerken. Komaan Halder!!

Wil je als toeschouwer ook eens komen kijken wat die competitie nu juist inhoudt en hoe goed (of minder goed we wel zijn), je kan de agenda van de thuismatchen & activiteiten hier bekijken en de resultaten via deze pagina volgen.

Publicatiedatum: 19 december 2021

 

Geen training op donderdagen 23 & 30 december

Omdat we met onze bouwwerkzaamheden echt wel in de laatste rechte lijn zitten zal er héél uitzonderlijk geen training zijn op donderdagen 23 & 30 december. Ook de jeugdtraining op zaterdag 25 december & 1 januari gaat logischerwijs niet door.

Publicatiedatum: 14 december 2021

1e bestuursvergadering in ons vernieuwd lokaal

Op regelmatige basis zitten we als bestuur samen zodat we onze club in goeie banen kunnen leiden . De afgelopen maanden deden we dat online (niet de favoriete manier van de meesten onder ons) of bij één van de bestuursleden thuis.

Hoe fijn was het dat we dit voor de eerste keer opnieuw in ons eigen lokaal konden doen. We geven toe, het was wat behelpen. Maar waar konden we beter die finale beslissingen nemen voor ons bouwproject dan op diezelfde bouw! Er werd vergaderd, overlegd en beslist tot in de late uurtjes!

Publicatiedatum: 9 november 2021

 
Teerfeest

De definitie van het teerfeest volgens ‘Het Vlaams Woordenboek’: 1/ jaarlijks feest van een vereniging  2/ een teerfeest van een vereniging is vooral bedoeld voor de leden die dikwijls gratis (of zo goed als) eten aangeboden krijgen op kosten van de clubkas  3/ een feestmaal houden, eten en drinken (in de Kempen). 
Wij zouden er graag nog een 4e betekenis aan willen toevoegen: een fijn samenzijn met kameraden waarbij straffe verhalen worden bovengehaald. 

En da’s exact wat we op zaterdagavond 6 november 2021 vanaf 18u deden. Onder de deskundige begeleiding van Maurice en z’n team staken 60 spelers en hun familieleden de beentjes onder tafel in Tuinterras De Koi. Na de uitgebreide speech van onze voorzitter, er was immers veel te vertellen, konden we tot laat genieten van lekker eten en drinken. 

Maar nog het meeste genoten hebben we genoten van alle babbels tussen jong & oud! Wij kunnen alvast niet wachten tot het volgende feest, maar daarover heel binnenkort meer!

Publicatiedatum: 6 november 2021

Aangepaste maatregelen (CovidSafeTicket) in ons lokaal

Vanaf 1 november gelden ook binnen onze club nieuwe afspraken omtrent de mondmaskerplicht en het CovidSafeTicket (CST). Je CST zal gescand worden door een verantwoordelijke van onze club van zodra je ons lokaal betreedt.

Voor de rest zullen wij de maatregelen hanteren zoals voorgeschreven door Sport Vlaanderen en VTTL.

Blijf gezond (verstand gebruiken)!!

Publicatiedatum: 1 november 2021

Jeugdbegeleiding

Op zaterdagnamiddag verwelkomen we onze jeugdspelers tussen 14u & 16u30. 

De spelers die nog niet zo lang tafeltennissen krijgen de basistechnieken aangeleerd van Dirk Van Loock. Dirk zet zich al jaar en dag in voor onze club en haar jeugdspelers. Ook de spelers die voor de eerste keer komen proberen krijgen van Dirk een introductie in onze prachtige sport.

Wist je trouwens dat je vrijblijvend een drietal keer mag komen proberen. Al het tafeltennismateriaal is voorzien – we vragen enkel dat je sportieve kledij en schoenen draagt. Bevalt het je na die drie keren kan je je aansluiten bij onze club voor 60€ per seizoen.

De meer ervaren jeugdspelers verbeteren hun techniek en spelinzicht onder impuls van Dries Vercammen. Wekelijks bereidt Dries een aantal oefeningen voor, demonstreert hij deze zodat onze jeugdige helden ze zich daarna eigen kunnen maken. Dat ze hieraan iets hebben bewijzen de resultaten in de jeugdwedstrijden en de doorstroming van een aantal van onze jeugdspelers naar de seniorcompetitie.

En ook op de 6e set wordt in Hallaar getraind door onze jeugdspelers…met ne cola, AA drink of wat chips…want na de inspanning volgt de ontspanning!

Goed bezig allemaal!

Publicatiedatum: 23 oktober 2021

De eerste competitiemaand zit erop

Met 6 senior- & 2 jeugdploegen kwamen we een maand geleden aan de start van de competitie. Hoe verging het onze ploegen na 3 speeldagen?

Onze A-ploeg (2e provinciale) boekte op de 2e speeldag een belangrijke uitzege op Nodo. De 2 andere thuiswedstrijden gingen helaas kansloos verloren. Van een thuisvoordeel is voorlopig dus nog geen sprake maar mits de nodige training en focus (niet zagen maar spelen!) moet dat zeker lukken. Komaan Stijn, Philip, Jasper & Jarno!

De B-ploeg (3e provinciale) opende sterk met een overwinning in Gierle om de week erop heel nipt de duimen te moeten leggen tegen Hove. In en tegen een zeer sterk Willebroek werden knappe wedstrijden gespeeld (en gewonnen) maar toch bleek de thuisploeg te sterk. Blijven knallen Jonas, Robin, Danny & Joeri!

De C-ploeg (3e provinciale) speelde nog maar 1 wedstrijd in haar vaste bezetting en kon pas op de 3e speeldag haar eerste overwinning pakken, thuis tegen Salamander uit Mechelen. Wel mag er vermeld worden dat er ongelooflijk nipt verloren werd op de 2e speeldag bij de buren van Berlaar. De volgende weken zal uitwijzen of David, Tim, Steven & Bert meer mogen ambiëren dan een plaats in de middenmoot.

Ook onze D-ploeg (4e provinciale) kon door omstandigheden nog niet met haar vaste ploeg aantreden. Veel last hadden onze mannen daar niet van want de 2 thuismatchen leverden evenveel zeges op. Helaas bleek Berlaar op de 2e speeldag een heel pak te sterk. Een mindere dag van onze mannen of een superdag van de tegenstander? Een plaats in de linker kolom van de rangschikking zou geen probleem mogen zijn voor Peter, Chris, Wouter & Pieter.

De E-ploeg (5e provinciale) begon met een perfecte start aan de competitie door zowel Gierle als Turnhout overtuigend te verslaan. Op de derde speeldag werden ze thuis toch ietwat verrassend geklopt door het jeugdig talent van Zoersel. Maar absoluut een knappe start voor Herman, Kurt, Jan & Marc! Ook nog even vermelden dat onze jeugdspeler Robbe op de eerste speeldag mee z’n duit in het zakje deed door z’n eerste geklasseerde spelers te verslaan in de seniorcompetitie. Knap werk Robbe en blijven trainen en plezier maken!!

Onze F-Ploeg (5e provinciale) ging ook als een raket van start. Met klinkende overwinningen op verplaatsing tegen Turnhout & Minderhout prijken ze bovenaan de klassering. De volgende weken beloven pittig te worden. Maar met een uit blessure terugkerende Elien, aangevuld met het enthousiasme en talent van David, Dorien en onze jongste speler in competitie Mathias zien we de toekomst rooskleurig tegemoet!

Last but not least onze 2 jeugdploegen! Zoals verwacht heeft onze A-ploeg het zwaar op het hoogste niveau. Nadat onze jonge wolven op de openingsspeeldag nipt de duimen moesten leggen voor Merksplas bleken Nodo & Zoersel daarna nog een maatje te groot. Komaan Maarten, Mano, Lander, Mathias Van Baekel & Mathias Vandenplas!

Voor onze B-ploeg gaat het voorlopig dan weer iets te makkelijk. Drie matchen gespeeld, drie matchen gewonnen en amper 2 individuele verliesmatchen. Toch maar de voetjes op de grond houden Finn, Robbe & Joppe want de volgende weken spelen jullie tegen de medekoplopers in de reeks.

We mogen dus best tevreden zijn met de competitiestart van onze ploegen. Volgende week ligt de competitie even stil maar de weken erop gaan we er terug volop tegenaan. Wil je als toeschouwer ook eens komen kijken wat die competitie nu juist inhoudt en hoe goed (of minder goed we wel zijn), je kan de agenda van de thuismatchen & activiteiten hier bekijken en de resultaten via deze pagina volgen.

Publicatiedatum: 3 oktober 2021

Bouwborrelboxactie

Onze bouwborrelboxactie was een gigantisch succes. Meer dan 400 boxen werden door onze leden verkocht aan familie, vrienden, kennissen en sympathisanten. Deze werden in een razend tempo samengesteld (een beetje hetzelfde tempo zoals de meeste van onze leden tafeltennissen…aheum ;-). Ondertussen werden er ook al een groot aantal boxen aan huis geleverd. Spreek gerust het clublid aan bij wie je deze gekocht hebt mocht je deze nog niet hebben ontvangen! Een ongelooflijk dikke mercie aan alle mensen die een bouwborrelbox kochten en laat de inhoud ervan smaken!

Meer uitleg en beelden kan je vinden op onze speciale bouwborrelboxpagina!

Publicatiedatum: 18 september 2021

Start senior- & jeugdcompetitie

In september start het seizoen voor onze 6 senior- en 2 jeugdploegen. 

Onze A ploeg zal het in 2de provinciale niet makkelijk hebben, maar we mogen rekenen op 4 spelers die zich 200% zullen geven om het behoud te verzekeren.

De B ploeg komt uit in 3de provinciale. Ze bestaat uit een mix van ervaring aangevuld met jong talent. Een plaatsje in de bovenste helft van de rangschikking zou geen probleem mogen vormen.

Ook onze C ploeg komt uit in 3de provinciale en bestaat uit 4 spelers die het klappen van de zweep al een tijdje kennen, en dit ondanks hun relatief lage gemiddelde leeftijd. In eerste instantie is de opdracht het behoud, maar wie weet zorgen deze kerels wel voor een verrassing!

Onze D ploeg deed het vorig seizoen tot de competitie werd stilgelegd uitstekend! Ze stonden toen op een 2de plaats. Zullen deze sterren ons alweer verbazen?

In onze E ploeg staat de ervaring als een paal boven water. Deze 4 sterke spelers mikken ongetwijfeld naar een plaats in de bovenste helft van het klassement.

De F ploeg is dan weer een mix van dames en heren en van jong en iets minder jong talent. Ook zij zullen geen enkele uitdaging uit de weg gaan. Een ploeg dus met een jeugdig karakter, klaar om potten te breken!

Ook onze jeugdspelers starten aan het nieuwe seizoen.

Onze A ploeg: Mano, Mathias en Maarten draaien al enkele seizoenen mee en kunnen hun mannetje ondertussen wel staan. Ze mikken op een plaatsje in de middenmoot en wie weet waar strandt het schip!

In onze B ploeg spelen Robbe, Joppe en Finn. Zouden deze jongens kunnen promoveren naar een hogere reeks na nieuwjaar…?

Succes mannen, maak er een leuk en sportief jaar van!

Wil je als toeschouwer ook eens komen kijken wat die competitie nu juist inhoudt en hoe goed (of minder goed we wel zijn), je kan de agenda van de thuismatchen & activiteiten hier bekijken en de resultaten via deze pagina volgen.

Publicatiedatum: 13 september 2021
Clubkampioenschap 2021

Zoals elk jaar vond afgelopen week ons clubkampioenschap plaats. Zo maar eventjes 24 spelers, waaronder 5 jeugdspelers, traden aan en gaven het beste van zichzelf.

Uit de 4 poules die op maandag en dinsdag werden gespeeld gingen Robin, Steven, Kurt & Joost als winnaars en David, Jonas, Peter & Tim als tweedes door naar de eindronde die op donderdag werd gespeeld.

In werkelijk zinderende wedstrijden (5 van de 7 wedstrijden werden met slechts 1 set verschil gewonnen) gaven deze spelers het beste van zichzelf. In de kwartfinales haalde David het van Robin, Steven versloeg Jonas, Kurt klopte Peter & Joost was de sterkste in z’n duel met Tim.

In de halve finale tussen Joost en Kurt ging het op en af maar was het uiteindelijk toch Joost die het nipt haalde van Kurt met 3-2.

David stond in zijn halve finale met 2-0 in sets in het krijt tegen Steven. Hij werkte 2 matchpunten weg om uiteindelijk toch nog het laken naar zich toe te trekken en de match winnend af te sluiten met 3-2.

David herhaalde dit kunststukje in de finale tegen Joost. Bij een 3-3 stand in sets en 10-6 achterstand knokte David zich nog terug in de wedstrijd om zich uiteindelijk met 14-12 tot clubkampioen te kronen! Wat een prestatie en veerkracht. Dikke proficiat David met je eerste titel als clubkampioen en ook aan Joost bedankt voor je knappe prestatie en sportiviteit! Zo sluit David zich aan bij de reeks van clubkampioenen waarvan je via deze link de winnaars sinds 1965 kan terugvinden.

Dank aan alle leden voor hun deelname! Hopelijk is iedereen klaar voor het nieuwe seizoen!

Publicatiedatum: 9 september 2021
Online agenda activiteiten

Sinds vandaag staat de agenda met alle tafeltennisactiviteiten live. Deze kan je hier terugvinden. 

Zo kan je in één oogopslag zien welke ploegen er thuis spelen, wie de tegenstander, op welke dagen je kan komen te trainen. Ook activiteiten zoals het clubkampioenschap, carwash, … zal je hierin kunnen terugvinden.

Publicatiedatum: 4 september 2021
Trainingen

Met het oog op de competitie die in september opnieuw start vinden meer en meer leden hun weg terug naar ons tijdelijk onderkomen in de turnzaal van het GO! Atheneum van Heist. 

Op donderdagavond vanaf 19u en op zaterdagnamiddag vanaf 14u worden de 5 tafels goed benut. Op zaterdagnamiddag wordt speciaal voor onze jeugdspelers de nodige training voorzien door Dries & Dirk.

Wil je eens komen proeven van onze geweldige sport dan ben je steeds welkom op één van bovenstaande tijdstippen. Jong, oud, man, vrouw…iedereen is welkom bij onze club! Tafeltennismateriaal kan je gebruiken van de club – enkel sportieve kledij en sportschoeisel dien je zelf te voorzien!

En ondertussen dient dat vochtpeil natuurlijk terug op het juiste niveau gebracht te worden en kan er nagepraat worden in ons café!

Publicatiedatum: 29 juli 2021
Bouwborrelbox

Omdat onze traditionele carwash dit jaar niet kan doorgaan wegens plaatsgebrek aan ons lokaal gooien we het over een andere boeg. Omdat we van al dat bouwen honger en dorst hebben gekregen lanceren we onze fantastisch lekkere ‘Bouwborrelbox‘.

Bestel de ‘Bouwborrelbox’ online via het invulformulier dat je kan terugvinden op deze pagina. Alle informatie omtrent inhoud, prijs & levering kan je tevens op deze pagina terugvinden.

Publicatiedatum: 11juli 2021
Tijdelijke onderkomen in nieuw lokaal in GO! Atheneum Heist

Eindelijk mogen we onze geliefde sportieve activiteiten hervatten! Omdat ons lokaal uiteraard niet beschikbaar is tijdens de bouwwerkzaamheden hebben we een tijdelijk onderkomen gevonden in de turnzaal van het GO! Atheneum Heist. Omdat het de eerste weken toch nog wat zoeken zal zijn vragen we aan mensen die graag eens willen komen proberen om ons een seintje te geven via info@kttc-hallaar.be of via een telefoontje aan één van onze bestuursleden om een afspraak te maken.

Uiteraard zullen we rekening te houden met de nog geldende Covid-19 maatregelen. Meer info over de veilige heropstart kan je hier vinden.

Publicatiedatum: 9 juni 2021
New York – Hallaar…een klein verschil maar hetzelfde gevoel!

Voor onze club voelt het zetten van het nieuwe lokaal net zo spectaculair aan als voor de bouwvakkers die begin vorige eeuw de wolkenkrabbers bouwden in New York. Daarom mocht een opvolger van de iconische foto niet ontbreken…iets dichter bij huis en ook iets minder hoog (al was het voor sommigen onder ons meer dan hoog genoeg) maar daarom niet minder speciaal!

Volg het verdere verloop van onze bouwwerken op de voet via onze bouwpagina want het gaat vooruit!

Publicatiedatum: 23 mei 2021
Wat gebeurt er in Hallaar?!

Hoe dikwijls hebben we niet de vraag gekregen waar ons lokaal gelegen was. We beloven plechtig dat ons nieuw lokaal zal opvallen en van ver(der) zichtbaar zal zijn.

Naar aanleiding van de recente afbraakwerken vroeg menig voorbijganger zich af wat er juist in de plaats zou komen. Daarom voorzagen we een aantal doeken zodat vanaf nu elke passant, elke gebruiker van de parking of elke bezoeker van de lokale middenstand weet dat KTTC Hallaar bouwt!

De vorderingen van onze bouwwerken kan je op de voet volgen op onze bouwpagina. Financiële giften zijn uiteraard ook nog steeds welkom!

Publicatiedatum: 26 april 2021
Bouwaanvraag goedgekeurd!

GROOT NIEUWS! Na jaren dromen, overleggen, plannen & berekeningen maken is het eindelijk zo ver. Onze bouwaanvraag werd ingediend en goedgekeurd! Op onze huidige locatie zullen we een gloednieuwe speelzaal zetten en ook het cafetaria en de sanitaire ruimtes zullen sterk uitgebreid en volledig vernieuwd worden. Zo kunnen we niet alleen onze sportieve activiteiten uitbreiden maar zal onze accommodatie ook kunnen gebruikt worden door andere verenigingen en particulieren.

Neem alvast een kijkje in onze prachtige bouwbrochure. Ook de mogelijkheden om ons financieel te ondersteunen vinden jullie in deze brochure terug (schenking of Winwinlening). Alle steun is welkom!

Voor meer uitleg en foto’s verwijzen we jullie graag door naar onze gloednieuwe bouwpagina. Op deze pagina kan je de vorderingen van ons bouwproject op de voet volgen.

Uiteraard blijven ook onze sportieve activiteiten voortgaan, weliswaar tijdelijk op een alternatieve locatie. Hierover binnenkort meer nieuws.

Publicatiedatum: 14 maart 2021
Leve KTTC Hallaar – leve Piston!
Zou er een cartoon bestaan die ons als club beter typeert dan het prachtig exemplaar dat we van Piston mochten ontvangen? Volle focus op het balletje als we achter de tafel staan maar toch ook al met onze gedachten bij een niet onbelangrijke activiteit na de match!! Dat we maar snel onze geliefde sport terug mogen beoefenen!

 

En bedankt Piston (www.piston.be) voor je creativiteit!! We trakteren je er eentje als we onze activiteiten opnieuw mogen hervatten.

Publicatiedatum: 14 januari 2021
29 oktober 2020

Vanaf 29 oktober worden alle binnen- en groepssporten verboden na Ministrieel Besluit. Enkel voor professionele sporters en sportstages en -kampen georganiseerd door de lokale overheid voor kinderen tot en met 12 jaar (geboortejaar 2008) wordt een uitzondering gemaakt.

Ons lokaal is bijgevolg voor onbepaalde tijd gesloten.

Hopelijk verslaan we dit virus snel zodat we terug op een veilige manier kunnen sporten.

 
David
22 september 2020

David Ringoot verlaat helaas ons bestuur vanwege tijdgebrek. Dank, David, voor de jarenlange inzet en hopelijk kom je het bestuur in de toekomst terug versterken.

 

5 september 2020
De carwash van 5 september was een groot succes!

De mondmaskers voerden de boventoon en de hamburgers waren uitverkocht.

jasper2020
3 september 2020

Jasper Verhaegen werd voor de eerste keer clubkampioen! In een spannende finale haalt hij het tegen Philip Van den Broeck met 4-3.

Een overzicht van onze clubkampioenen sinds 1965 vind je hier.

trekking1
6 augustus 2020

Eindelijk kon de trekking van onze 1e tombola plaatsvinden. Het was even zoeken naar een onschuldige hand maar deze vonden we bij Sep en hij deed dat voorbeeldig! De winnende nummers kan je vinden onder onze tombolapagina. Prijzen kunnen afgehaald worden via onze leden.

29 juli 2020

De carwash van 22 augustus kan niet doorgaan vanwege de veiligheidsmaatregelen. Die van 5 september blijft voorlopig op de agenda staan.

11 juli 2020

Heropstart groepstrainingen voor de jeugd op zaterdag met strenge veiligheidsmaatregelen.

11 juni 2020

Na een lange thuisperiode worden de trainingen terug opgestart met strenge veiligheidsmaatregelen (Richtlijnen VTTL & Affiche VTTL)

Robin2016
8 april 2020

Robin Vercauteren heeft zich kandidaat gesteld om het bestuur van de club te komen versterken.
Welkom Robin!

12 maart 2020

De competitie en trainingen worden op een zucht van het seizoenseinde stopgezet vanwege het coronavirus. Allerhande activiteiten zoals jaarmarkt en adieuke kunnen niet doorgaan. (zie nieuwe activiteitenlijst)

1
27 december 2019

Het jaar sluiten we traditioneel af met het kerstdubbeltornooi. Hier haalden Danny De Roover & Geert Vervloessem het in de finale van Hans Wijns & Tim Winckelmans.

jeugd 1
27 december 2019

Dries Vandeberg werd ook in 2019 clubkampioen bij onze jeugd. Je ziet Dries letterlijk en figuurlijk elk seizoen groeien! Ook onze andere jeugdspelers gaven het beste van zichzelf.

20 juli 2019

Vanaf nu zijn we ook te vinden op Facebook! Like, deel en volg onze pagina en blijf op de hoogte van alle nieuwtjes van KTTC Hallaar!

1 juni 2019

KTTC Hallaar is sinds kort een troopervereniging! Wat dat wil zeggen? Vanaf nu kan iedereen online shoppen én ons steunen! Trooper is een website voor al je online shopping die ervoor zorgt dat je KTTC Hallaar gratis steunt met je online aankopen, zonder één euro meer te betalen. Alle grote webwinkels ondersteunen het Trooper-project! Bol.com, Coolblue, Booking.com, Plopsaland, Brantano, A.S. Adventure, Torfs,About You, Mediamarkt, Dreamland, Collishop, Decathlon en nog zoveel andere online shops willen verenigingen met dit concept een duwtje in de rug geven.
Bekijk hier onze Trooper-flyer met alle info!
Rechtstreekse link naar onze eigen Trooperpagina.

 
26 mei 2019

Jos Godts en Jef Goyvaerts nemen afscheid als bestuurslid. We danken hen voor de vele jaren keiharde inzet voor de club!

 
1 mei 2019

Het 1 mei-tornooi was een succes! Er kwamen heel wat spelers uit andere clubs langs om er een fijne
sportieve dag van te maken.

 25 april 2019

Dominique Van den Broeck heeft zich kandidaat gesteld om het bestuur van de club te komen versterken.
Welkom Dominique!

 28 januari 2019

KTTC Hallaar wordt een vzw! Om de groei naar de toekomst te kunnen verzekeren, schakelen we over naar een nieuwe bestuursvorm. De Raad van Bestuur bestaat uit Geert Van den Broeck (voorzitter), Tim Winckelmans (secretaris) en Peter De Heel (penningmeester). Het bestuur van de club wordt verder aangevuld met volgende werkende leden: Dirk Van Loock (jeugdcoördinator), Cis Dooms, David Ringoot en Joeri Van den Brande.