NIEUWS

                                                                                                                                                                                          Nieuwsarchief
Familietornooi – 2e editie

Op zaterdag 1 juni vormden 14 van onze jeugdspelers een koppel met hun mama, papa, nonkel of tante tijdens ons 2e familietornooi. 

Er werd veel gelachen en al wel eens naast het balletje geslagen. Al werden sommige wedstrijden toch ook op het scherpst van de snee gespeeld. Afsluiten deden we met een medaille voor de jeugdspelers en hotdogs voor iedereen!

Tafeltennissen kunnen onze leden heel de zomer blijven doen. Heb je dus ook zin om eens langs te komen kan dat op donderdagavond vanaf 18 uur of zaterdagnamiddag vanaf 14 uur (jeugdspelers). Stuur gerust een mailtje naar info@kttc-hallaar.be voor meer informatie.

Publicatiedatum: 12 juni 2024

Leve Koning Danny – winnaar van het tweede King-kampioenschap van Heist-op-den-Berg!

De teerlingen of beter…de kaarten zijn geworpen! Danny Aerts haalde het in een spannende finale van Lutgard Van Hoogten, Wouter Rosiers en nog 33 andere deelnemers. Danny kroont zich zo tot winnaar van het tweede King-kampioenschap van Heist-op-den-Berg. 

Als een ware koning sprak Danny z’n volk toe en als gewezen speler van onze club bedankte Danny de legendarische kaarters van onze club Jos Vervloessem, Jef De Ryck, Jos Godts en Eddy Van den Broeck. 

Vanaf nu mag je Danny dus aanspreken als Koning Danny, de trotse opvolger van King Sam, de winnaar van het King-kampioenschap van 2023.

Met 58 verschillende deelnemers over de 4 speeldagen in maart, april & mei mogen we van een succes spreken. De uitslag van de eerste speeldag op vrijdag 8 maart vind je hier, die van de tweede speeldag op vrijdag 22 maart hier, de uitslag van de derde speeldag op vrijdag 19 april vind je hier en tot slot die van de vierde speeldag op vrijdag 24 mei hier! De uitslag van de finale op 31 mei vind je hier.

De eindrangschikking vind je hier.

 Leve Koning Danny en een grote dankjewel aan alle deelnemers! Tot volgend jaar!

Publicatiedatum: 12 juni 2024

Overlijden van onze ere-voorzitter Jos Godts

Gisteren moesten we helaas afscheid nemen van onze ere-voorzitter Jos Godts. In 1964 stond Jos als mede-oprichter aan de wieg van onze club. Jaren was Jos binnen onze club actief als secretaris, voorzitter, speler en vriend van iedereen.

Jos speelde z’n laatste competitiewedstrijd in 2018 op 79-jarige leeftijd en hij won toch nog wel 2 matchen zeker! Want zo kenden we Jos, altijd enthousiast en nooit opgeven. Ook het nieuwe boezemde Jos geen angst in. Zo maakte Jos in 2021 nog z’n tv-debuut waar hij vol trots vertelde over de bouw van ons nieuwe lokaal en hoe blij hij wel was dat de club in handen was van een nieuwe generatie bestuursleden. Maar Jos, onze club zo goed en mooi verderzetten kunnen wij alleen maar omdat jij en jouw makkers voor zo’n stevige fundamenten hebben gezorgd!

Jos, we gaan je ontzettend hard missen en we beloven dat we jouw clubje met even veel zorg, plezier en enthousiasme zullen verderzetten!

Publicatiedatum: 19 mei 2024

1 mei tornooi 2024 – sportieve afsluiter van het seizoen

De dag van de arbeid brengen een pak van onze spelers, samen met die van een aantal bevriende clubs sinds jaar en dag door achter de tafel tijdens ons 1 mei tornooi. 

In de voormiddag was het aan onze jeugdspelers en aan de recreanten om hun kunnen te tonen. Bij de jeugd haalde Evelien het nipt van ploegmaat Ian. Bij de recreanten was Jan duidelijk een maatje te sterk voor Bart. Volgend jaar toch maar meedoen in de namiddag Jan ;-).

In de namiddag was het de beurt aan onze eigen competitiespelers en die van de buren uit Nijlen, Werchter, Westerlo & Berlaar om het beste van zichzelf te geven. In de E-reeks was Alex te sterk voor Elien. In de D-reeks had Peter De Heel een pak belles nodig maar hij wist zich uiteindelijk naar de overwinning te knokken in de finale tegen Robin. In de B-open stond er geen maat op Peter Van Baekel die in de finale vlot de maat nam van Stijn.

Bedankt aan alle deelnemers voor de zeer leuke en sportieve namiddag! Aan de winnaars…geniet van jullie prijs van Pingpongmania of WT Selected Wines!

Publicatiedatum: 10 mei 2024

Benjamindag in onze club op zaterdag 6 april!

Het was een gezellige bedoeling met de 8 benjamins (kinderen van het geboortejaar 2016 tem 2019). Onder deskundige leiding van Jantine & Dirk maakten de kinderen op een speelse manier kennis met de tafeltennissport.

Sommige kinderen konden al wat tegen een bal(lon) slagen en voor anderen was die tafel nog net iets te hoog. Maar voor elk probleem vinden wij binnen onze club wel een oplossing en op het einde zagen we niets dan blije en enthousiaste gezichtjes. Bedankt voor jullie deelname en spring zeker nog eens binnen tijdens een zaterdagnamiddagtraining!

Publicatiedatum: 7 april 2024

Lekkernijenverkoop!

Om onze clubkas een duwtje in de rug te geven organiseerden we dit jaar voor de eerste keer een lekkernijenverkoop!

Meer dan 600 dozen vanillewafels, chocoladewafels, brownies, kokosrotsjes (glutenvrij!), schilfertruffels, paaseitjes en een lekkernijenmixen werden door onze leden verkocht.

Ben je deze editie er vergeten te (ver)kopen – geen probleem, deze actie komt volgend seizoen zeker terug!

Publicatiedatum: 10 mei 2024

9 van onze jeugdspelers op jeugdcriterium in Lille aanwezig
We waren zo onder de indruk van de talrijke aanwezigheid van onze jeugdspelers op het jeugdcriterium in Lille afgelopen zondag dat we zowaar een foto zijn vergeten te trekken. Dirk, Tim & Peter waren constant in de weer. Er was immers altijd wel ergens een wedstrijd die één van onze maar liefst 9 aanwezige jeugdspelers aan het betwisten was.
 
Vincent, Evelien, Sander, Hebe, Dries, Ian, Ward, Tibo & Stan speelden elk een 6-tal wedstrijden! Van beginnende tafeltenniser tot jeugdspelers met al wat meer ervaring – voor iedereen werd een geschikte reeks voorzien. Dat iedereen minstens 1 wedstrijd kon winnen is natuurlijk leuk – dat Vincent er zelfs 6 won en daarmee ongeslagen in z’n reeks bleef is zelfs een heel knappe prestatie! Maar het was vooral belangrijk dat onze spelers veel wedstrijden konden betwisten tegen gelijkwaardige tegenstanders!
 
Een heel dikke proficiat aan alle deelnemers, bedankt aan de ouders voor het vervoer en aan Dirk, Tim & Peter voor de begeleiding. Hopelijk hebben jullie de tornooismaak te pakken!
 
Publicatiedatum: 13 maart 2024
Evelien op het Belgisch Kampioenschap miniemen meisjes

Onze jeugdspeelster Evelien mocht gisteren deelnemen aan het Belgisch Kampioenschap bij de miniemen in Louvain-La-Neuve. Deze plaats verdiende ze door haar sterke prestatie op het Provinciaal Kampioenschap begin januari.

Als niet geklasseerde speelster wist Evelien dat het pittig zou worden. Maar wat heeft ze zich geweerd! Pas in de 5e set moest Evelien zich gewonnen geven tegen een Waalse speelster die uiteindelijk pas in de halve finale het onderspit moest delven tegen de latere winnares. Uiteraard was er een beetje ontgoocheling maar wees vooral trots op jouw prestatie Evelien! 

Wij zijn alvast supertrots op jou net zoals we dat op al onze andere jeugdspelers zijn! 

Publicatiedatum: 3 maart 2024

Overlijden Jef De Ryck

Met heel veel pijn in het hart moeten we afscheid nemen van Jef De Ryck. Jef stond als mede-oprichter in 1964 mee aan de wieg van onze club. 

Prachtige verhalen kunnen er verteld worden over Jef en wat hij allemaal voor onze club heeft betekend! Als chauffeur zorgde Jef dat een pak van onze jeugdspelers op verplaatsing geraakten waar ze moesten zijn…en op de terugrit durfde hij dan al eens stoppen bij één van de vele frituren die hij goed wist liggen. Als een rasechte stielman zorgde hij voor de prachtige toog in onze oude accommodatie en nog veel meer! En aan de kaarttafel waar de decibels al eens in de hoogte durfden te gaan bleef Jef altijd de rust zelve met z’n eeuwige sigaret tussen z’n lippen.

We gaan je ontzettend hard missen Jef!

Publicatiedatum: 3 februari 2024

 
Jeugd- & dubbelclubkampioenschap 2023

Traditioneel wordt op de laatste donderdag van het kalenderjaar het clubkampioenschap voor onze jeugd in de namiddag betwitst en ’s avonds is het de beurt aan een pak gelegenheidsduo’s om uit te maken wie zich een jaar lang het beste dubbelkoppel van onze club mag noemen.

Omdat we een pak jeugdspelers van onder de 12 jaar in onze rangen tellen en zij ook in een aparte -12 jarige competitie aantreden leek het ons niet meer dan logisch om voor hen ook een apart jeugdclubkampioenschap te organiseren. Zo speelden maar liefst 8 spelertjes een pak wedstrijden tegen elkaar (van 2 winnende sets) dus we gaan er van uit dat iedereen goed geslapen heeft. In een razend spannende wedstrijd tussen de ploegmaten Ward & Sander was het die laatste die met ongelooflijke nipte sets de overwinning en ook de felbegeerde titel van -12 jarige clubkampioen naar zich toe trok. Proficiat met je titel Sander en ook ongelooflijk knap gespeeld van Ward, Aline, Jolente, Karlijn, Kai, Stan & Lars!

Onze +12 jarige jeugdspelers werden onderverdeeld in 2 poules. Hier kwamen Yannick & Vincent en Joppe & Mathias als respectievelijk nummers 1 & 2 uit beide poules. In de halve finale haalde Joppe het na ongelooflijk spannende sets van Vincent en trok ook Yannick aan het langste eind tegen Mathias, de clubkampioen van vorig jaar. Ook hier werd de finale dus beslecht tussen 2 ploegmaten en het was Yannick die als overwinnaar uit de bus kwam. Dikke proficiat Yannick en ook chapeau voor Joppe, Vincent, Mathias, Evelien, Milo, Lennert, Dries, Tibo, Victor & Ian!

26 spelers hadden zich ingeschreven voor het dubbelclubkampioenschap en werden verdeeld in 13 gelegenheidsduo’s. In 3 poules werd er beslist wie naar de kwartfinales mocht. Hierin piepte het fameus voor Danny & Mathias bij een 2-8 achterstand in de 5e set tegen Jasper & Joppe maar kraken deden ze niet en ze wonnen alsnog hun wedstrijd. In de halve finale wisten zij iets vlotter de maat te nemen van Jarno & Joost. Thierry & Hans wonnen vrij makkelijk hun kwartfinale van Nicolas & Jan maar moesten in hun halve finale tot het uiterste gaan om een 0-2 achterstand tegen Joeri & Tim De Heel alsnog om te buigen naar een 3-2 overwinning. De finale dan waarin naar 4 winnende sets werd gespeeld…en wat een wedstrijd werd het…0-1, 1-1, 1-2, 2-2, 2-3, 3-3…het zou dus beslist worden in een razend spannende 7e set. Hierin liepen Danny & Mathias uit en kregen bij 10-9 zelfs een matchpunt…maar het waren Hans & Thierry die met 14-12 alsnog het laken naar zich toetrokken. Wat een fenomenale strijd! 

Proficiat aan alle deelnemers! In 2022 waren we met zowel bij de jeugd als bij de dubbels met een pak volk maar met deze editie deden er gewoon nog meer spelers mee…wat een feest! Meer van dat in 2024!!

Publicatiedatum: 1 januari 2024

 
Afscheid van Dominique als bestuurslid

Door zijn drukke professionele en privé activiteiten heeft Dominique besloten om af te treden als bestuurslid. Dit is een beslissing die we als club uiteraard betreuren maar we zijn Dominique vooral dankbaar voor al wat hij voor onze club heeft betekend!

Onze club is steeds op zoek naar nieuwe leden om onze werkgroepen te versterken. Zijn er clubleden geïnteresseerd om ons feestcomité of onze sportieve, commerciële of marketingwerkgroep te versterken, laat het ons dan zeker weten!

Publicatiedatum: 9 december 2023

Teerfeest

Wat doet het gemiddelde lid van onze club naast tafeltennissen nog heel graag…jawel eten en drinken! En dat deden we afgelopen zaterdag tijdens ons jaarlijks teerfeest. Normaal vullen we ons buikje ergens op locatie maar deze keer besloten we om Rene en z’n team van Asian Kitchen uit te nodigen en ons te verrassen op heerlijke sushi en verschillende curry’s. Het mag al ne keer iets anders zijn hé en het was heerlijk!

We waren met iets minder dan de afgelopen edities maar daar zat de vakantieperiode ook wel voor iets tussen. Deze keer moesten we ook iets verder tellen dan tot 11 want Robin trakteerde ons nog op een kort bingo intermezzo…alhoewel kort…het duurt toch verbazend lang vooraleer zo’n kaart volledig vol is.

Publicatiedatum: 29 oktober 2023

Start van de competitie – ook voor de jongste jeugdspelers

Al onze ploegen, zowel bij de volwassenen als bij de jeugd zijn aan de competitie begonnen. In de Sporta competitie treden we sinds dit seizoen aan met 2 ploegen en in de VTTL competitie hebben we opnieuw 7 ploegen ingeschreven. 

Dat ook de jeugdspelers hun weg goed naar onze club blijven vinden mogen we elke zaterdagnamiddag ervaren. Door middel van begeleide trainingen proberen we onze jeugdspelers klaar te maken voor deelname aan de jeugdcompetitie al is dit zeker geen verplichting. Ook spelers die geen competitie willen spelen of hier nog niet klaar voor zijn blijven uiteraard welkom!

Onze meer ervaren jeugdspelers spelen in 3 ploegen van telkens 3 spelers in de reguliere jeugdcompetitie. Sinds dit seizoen hebben we ook 2 ploegen van telkens 2 spelers ingeschreven in de -12 jarige competitie. Hier krijgen onze beginnende jeugdspelers de kans om van het competitiegevoel te proeven zonder dat ze onmiddellijk tegen oudere jeugdspelers uitkomen. Ideaal dus voor Liv, Fé, Aline, Karlijn, Ward, Sander & Thijs om in deze competitie ervaring op te doen en onze clubkleuren te verdedigen!

Wil je zelf eens komen kijken naar een jeugdwedstrijd spring dan gerust eens binnen op een zaterdagvoormiddag. Check wel even onze online agenda want onze toppers spelen natuurlijk ook wedstrijden op verplaatsing!

Publicatiedatum: 25 september 2023

Clubkampioenschap 2023

Het clubkampioenschap…voor sommige van onze spelers de eerste keer dat ze opnieuw hun pallet vastnemen na een aantal maanden zomerrust…voor andere een eerste test om te zien wat de trainingsarbeid van de afgelopen weken opgeleverd heeft in aanloop naar het nieuwe seizoen. En voor iedereen sowieso een fijn evenement waar getafeltennist, gelachen en gezweet wordt!

Opnieuw hadden we meer dan 30 deelnemers waaronder een paar nieuwe gezichten, zowel bij de volwassenen als bij de jeugdspelers. In 6 poules werd er op maandag en dinsdag gestreden om te zien wie er doorging naar de finalewedstrijden op donderdag. 

Vanaf de 8e finales zagen we zeer spannende wedstrijden. Zo kegelde Geert Vervloessem ei zo na Peter Van Baekel, de clubkampioen van vorig seizoen, eruit. Had Peter op z’n adem getrapt of was het iets anders maar in de kwartfinale was het toch einde verhaal voor hem tegen Tim Winckelmans. Ook die andere Peter (De Heel) moest in de kwartfinale heel nipt de duimen leggen (12-10 in de 5e set) tegen Stijn. In de halve finale won Jonas na een marathonset (18-16) van Danny en haalde hij ook de wedstrijd en de finaleplaats binnen. In de andere halve finale walste Stijn over Tim heen waardoor de finale een heruitgave werd van de wedstrijd in de poule op dinsdag tussen Jonas & Stijn. Toen was het Stijn die het met 3-2 haalde van Jonas, een spannende wedstrijd beloofde het dus zeker te worden!

Jonas starte verschroeiend en stond heel snel 2-0 voor. Dan kwam de wedstrijd meer in evenwicht en bij een 3-3 stand in sets moest de 7e set de beslissing brengen. Hier stond geen maat  op Jonas & met 11-6 winst haalde hij zo de winst binnen!  Proficiat Jonas met je eerste titel als clubkampioen…wat een manier om je 18e verjaardag te vieren de dag erna! 

Een overzicht van alle winnaars van het clubkampioenschap sinds het ontstaan van onze club kan je hier raadplegen.

Publicatiedatum: 10 september 2023

Carwash editie 2023 zit er op – meer dan 200 wagens blinken opnieuw!

Sinds het begin van de jaren ’90 organiseren we gedurende 2 zaterdagen op het plein voor ons lokaal onze jaarlijkse carwash. Jonge en iets minder jonge clubleden steken hun handen uit de mouwen en in het zeepsop!

De opbrengst van de carwash komt volledig ten goede aan onze jeugdwerking. En dat er veel jeugd aanwezig was om te helpen kan je afleiden uit wat een meer ervaren lid zei: ‘En spelen al die jonge spelertjes bij onze club…amai dat zijn er nen hoop.’

Bedankt alvast aan de meer dan 200 mensen die zijn langsgeweest en wiens auto hopelijk nog steeds blinkt. Ondertussen hebben we de sponzen weer voor een jaartje opgeborgen en gaan we volop verder met de voorbereiding van ons tafeltennisseizoen!

Publicatiedatum: 4 september 2023

Einde eerste succesvolle editie ‘Start to ping pong voor volwassenen’

Gedurende acht maandagen in juli & augustus organiseerden we onze eerste editie van ‘Start to ping pong voor volwassenen’.

Een 15-tal tafeltennissers gaven het beste van zichzelf onder begeleiding van onze trainer Dirk. Wekelijks leerde de spelers de basisslagen aan waarbij het bij de ene al iets sneller lukte dan bij de andere…maar daarvoor is het een ‘start to ping pong’ hé. Eindigen deden we met een keizer(in)tornooi en ook nog wat dubbelwedstrijden.

Hopelijk zien we een aantal van deze spelers terug op een donderdagavond om hun tafeltennisvaardigheden verder te verfijnen! Bedankt alvast aan alle deelnemers en uiteraard ook aan Dirk!

Publicatiedatum: 29 augustus 2023

Zomerstage VTTL in Herentals – hoogste aantal deelnemers ooit van onze club

Naast ons eigen zomerkamp, waarmee we mikten op de absolute beginners, organiseert de Vlaamse Tafeltennisliga (VTTL) jaarlijks haar zomerstage in Herentals. Op het domein van Sport Vlaanderen (vroegere Bloso) namen meer dan 70 kinderen van over heel Vlaanderen deel aan deze stage. Gedurende een hele week leefden zij als echte pro’s – opwarmen, trainen, rusten, eten, nog eens trainen & slapen (jawel het is daar met overnachten en al!).

Dat onze club deelname aan dergelijke stages sterk aanmoedigt mag wel duidelijk zijn. Maar liefst 9 van onze jeugdspelers, van beginner tot gevorderde, werden onderverdeeld in verschillende groepen zodat ieder op zijn of haar niveau kon spelen. 

Aan de lachende gezichtjes te zien en de feedback die we ontvingen hebben ze er duidelijk van genoten. Aan de tafeltennisskils te zien die ze sindsdien tonen op onze club hebben ze in Herentals ook heel wat bijgeleerd! 

Knap gedaan Liv, Fé, Ward, Tibo, Yannick, Vincent, Dries, Robbe & Joppe!

Publicatiedatum: 23 augustus 2023

Zomerkamp in samenwerking met dienst Sport & Jeugd

Voor de eerste keer organiseerden we in samenwerking met de dienst Sport & Jeugd van de gemeente Heist-op-den-Berg een zomerkamp voor kinderen van 8 tem 14 jaar. Heel de week leefden maar liefst 17 kinderen zich uit onder de fantastische begeleiding van Petra, Dorien & Dirk. Ontelbaar veel spelletjes passeerden de revue en de basistechnieken van het tafeltennis werden op een speelse manier aangeleerd. Op vrijdag mocht iedereen een poging doen om te tafeltennissen met een zelfgekozen vreemd voorwerp en nadien werden er nog een pak echte wedstrijdjes gespeeld! 

Nadat alle spelers een dik verdiende medaille mochten ontvangen werd de sportweek afgesloten met het verorberen van tientallen heerlijke flensjes! Aan de ongelooflijk lovende reacties van de deelnemers en hun ouders zijn we het bijna verplicht om in 2024 opnieuw een zomerkamp te organiseren. 

Hopelijk zien we een aantal van de kinderen al wat sneller terug tijdens één van onze jeugdtrainingen op een zaterdag!

Publicatiedatum: 29 juli 2023

Start to ping pong voor volwassenen

Tijdens de zomermaanden juli & augustus organiseren we elke maandagavond (behalve maandag 24 juli) om 20u een start to ping pong voor volwassenen. Heb je jaren geleden wel eens een balletje geslagen en wil je de palet terug opnemen of heb je geen enkele tafeltenniservaring maar ben je op zoek naar een nieuwe sport? Aarzel dan niet en zet je zomer alvast sportief in!

Onder begeleiding van een gediplomeerde trainer krijg je de basisslagen van onze prachtige sport aangeleerd. De sessies starten om 20u en onze speelzaal zal geopend zijn vanaf 19u45. Breng sportieve kledij, sportschoenen met propere zolen en een handdoek mee. Want ook al spelen we een ideale omstandigheden (airco op 20 graden – CHECK!), zweten zal je doen…en je amuseren zeker ook!

Inschrijven voor de 8 sessies kost je 25€. En geen nood als je omwille van vakantie eens een les niet kan bijwonen, voor de 25€ neem je deel aan zoveel sessies van deze start to ping pong als je wil! Aarzel dus niet en schrijf je nu in via info@kttc-hallaar.be!

Publicatiedatum: 26 juni 2023

Braderij in Heist…wat een feestje!

De braderij van Heist-op-den-Berg…al jaren een begrip in Heist en omstreken. En daar wilden we als lokale vereniging toch eens deel van uitmaken. Tijdens de 50e editie van de braderij kon je op onze stand heerlijke cocktails drinken, een dansje placeren of een balletje slagen onder een stralende zon! 

Zalig om die duizenden mensen te zien flaneren door de Bergstraat en mooi om te zien dat tafeltennis werkelijk door iedereen gespeeld wordt. We zagen ‘bbq-pingpongers’ tegen ‘ik heb ooit veel gespeeld en het supergraag gedaan maar nu is het toch al even geleden pingpongers’ spelen. Voor alle duidelijkheid, dit hiervoor gebruikte termen komen uit de mond van de spelers zelf! Wie er won laten we in het midden maar het was alleszins amusant om naar te kijken. 

Hopelijk vinden een aantal van deze mensen de weg naar ons lokaal tijdens de komende weken. Waarom niet starten vanaf nu maandag op de ‘Start to ping pong voor volwassenen’? Maar nu toch maar even wat bijslapen want het was pittig… 

Publicatiedatum: 26 juni 2023

Wanneer ook Belgische kampioenen halt houden aan ons lokaal!

Dat de meeste van onze leden het moeilijk hebben om niet telkens even binnen te springen in ons lokaal wanneer ze Hallaar centrum passeren, dat wisten we al. Maar dat ook Belgisch kampioen wielrennen Tim Merlier voet aan grond ging zetten tijdens de editie 2023 van de Heistse Pijl was toch wel onverwacht. Uiteraard heel jammer dat hij door pech zich niet meer kon mengen in de finale van de koers. We wensen Tim alleszins meer succes toe tijdens volgende edities maar het leverde wel mooie beelden op van onze accommodatie. Bedankt Sporza hiervoor!

Wil je net als onze leden (of Tim Merlier) eens een bezoekje brengen aan onze club? Wel dat kan want in tegenstelling tot veel andere sporten is er bij ons geen sprake van een zomerstop. Elke donderdagavond vanaf 19u zijn jullie welkom om een balletje te komen slagen. Voor de jeugd organiseren we begeleide trainingen op zaterdagnamiddag tussen 14u & 16u30!

Publicatiedatum: 4 juni 2023

Eerste King-kampioenschap van Heist-op-den-Berg – Leve King Sam I

Afgelopen vrijdag werd de finale afgewerkt van het eerste King-kampioenschap van Heist-op-den-Berg. Na een spannende strijd kon Sam Cornelis de trofee in de wacht slepen. Vanaf nu dient Sam dus ook aangesproken te worden als King Sam I. 

Het klassement van voorronde 1 (7 april) vind je hier. Het klassement van voorronde 2 (5 mei) kan je hier raadplegen. En het klassement van voorronde 3 (12 mei) hier.

De uitslag van de finaleronde kan je hier raadplegen en de eindstand vind je hier.

Wij hebben er alvast van genoten en kijken nu al uit naar de editie van volgend jaar! 

Publicatiedatum: 28 mei 2023

Familietornooi

Omdat we tijdens onze jeugdtrainingen op zaterdagnamiddag al wel eens merkten dat onze jeugdspelers zich wel eens wilden meten met de mama’s, papa’s, opa’s & oma’s organiseerden we op zaterdag 20 mei voor de eerste keer een familietornooi. 

11 duo’s namen het in 2 poules op tegen elkaar. Een pak setjes werden gespeeld en op die regels tijdens het dubbelspel werd serieus gezwoegd! Maar er werd vooral ook heel veel plezier gemaakt en daar draait het toch vooral om. Onze jeugdspelers gingen naar huis met een mooie medaille en de familie misschien wel met wat stijve spieren…

Trainen en spelen blijven we de hele zomer door doen dus twijfel niet als jij, je zoon of dochter zelf eens zin heeft om te komen tafeltennissen!

Publicatiedatum: 21 mei 2023

Adieu aan een fantastisch seizoen!

We telden bijna 100 aanwezigen die op zaterdag 13 mei een fantastisch seizoen uitwuifden tijdens het jaarlijks ‘Adieuke’

Na een kort woordje uitleg van onze voorzitter Geert was het de beurt aan onze secretaris Tim. Tim bracht de sportieve resultaten nog eens onder de aandacht en tevens ontvingen ook onze jeugdclubkampioen Mathias & dubbelclubkampioenen Robin & Tim hun bekers. Tot slot had onze penningmeester Peter het over fier & benieuwd zijn maar ook over realisme…mogelijks wat zware kost voor een zaterdagavond maar dat kon weggespoeld worden met de nodige drankjes, broodjes en een heerlijk ijsje!

Publicatiedatum: 21 mei 2023

1 mei tornooi 2023 – sportieve afsluiter van het seizoen

Hoe kan je de dag van de arbeid nu beter doorbrengen dan met een fysieke inspanning achter de tafel? We waren dan ook zeer blij met het pak volk dat we mochten ontvangen op ons jaarlijks 1 mei tornooi. 

In de voormiddag speelden een aantal van onze jeugdspelers tegen elkaar. Hier was het, niet geheel onlogisch, Joppe Verhaegen die in de finale te sterk bleek voor Ian ’s Jongers. Bij de recreanten waren het een aantal bekende gezichten die hun tennis- of padelracket of hun volleybal inruilden voor een plaatsje achter de tafel. Hier bleek de man in vorm Bart Meeusen te zijn die met de nodige moeite Jeroen Van den Broeck achter zich wist te houden. Dikke mercie aan al onze jeugdspelers en de recreanten voor het plezier en de ambiance waar ze ons lokaal en café 🙂 mee vulden!

In de namiddag was het de beurt aan onze eigen competitiespelers en die van de buren uit Nijlen, Heikant, Westerlo & Mechelen om het beste van zichzelf te geven. Een pak knappe wedstrijden werd gespeeld in de NG-, E- & D-reeks alsook in de B-open. Gewonnen werd er in de NG-reeks door Johan Kenis van Westel die net te sterk was voor onze Vince Verelst. In de E-reeks bleek in een beklijvende finale Pieter Moons met 3-2 net te sterk voor een heel sterk spelende Kurt Goossens. Ook bij de D-reeks waren er 5 sets nodig waarin Philip Van den Broeck net te sterk bleek voor z’n ploegmaat Robin Vercauteren. En dat Philip in de vorm van z’n leven verkeert bleek ook in de finale van de B-open waarin hij te sterk bleek voor Jarne Wuyts van Heikant.

Bedankt aan alle deelnemers voor de zeer leuke en sportieve namiddag! Aan de winnaars…geniet van jullie prijs van Pingpongmania of WT Selected Wines!

Publicatiedatum: 2 mei 2023

B ploeg kampioen in 3e provinciale – geen twee zonder drie!

Voor de eerste keer in onze clubgeschiedenis spelen drie van onze ploegen kampioen! Voor dit huzarenstuk zorgden Robin, Danny, Philip & Jarno met de B ploeg!

Na de felbevochten overwinning tegen Hove begin februari dachten we dat de titel binnen was. Door het onverwachte gelijkspel tegen een (ver)sterk(t) Merksplas op speeldag 20 nam Hove de leidersplaats opnieuw over, ware het niet dat Hove op de laatste speeldag nog naar datzelfde Merksplas moest. Zelf deden onze spelers wat ze moesten doen door ruimschoots de maat te nemen van Sokah op de voorlaatste speeldag (14-2) en op de laatste speeldag in en tegen Berlaar (12-4). Nadat ook Merksplas haar sportieve rol vervulde door met een even (ver)sterk(t)e ploeg Hove te verslaan was de titel binnen voor Robin, Danny, Philip & Jarno.

Met maar liefst 20 overwinningen, 1 felbevochten gelijkspel en slechts 1 nederlaag kan je deze titel niet anders dan oververdiend noemen! En wat dan te zeggen over de individuele prestaties – die waren ronduit fenomenaal! Philip speelde waarschijnlijk één van z’n beste seizoenen uit z’n carrière en won maar liefst 73 van z’n 79 wedstrijden (92%) en eindigde daarmee op een 2e plaats in de individuele rangschikking. Danny eindigde op een 4e plaats met 64 op 80 (80%) met vlak achter hem op plaats 5 Robin met 60 op 72 (83%). Jarno vinden we terug op plaats 7 met 54 op 72 (75%).

Nog leuk om te vermelden is dat dag op dag 10 jaar geleden Robin & Danny (hoe lang spelen die mannen al niet samen!) ook de titel mochten vieren. Hoe mooi kan het zijn!

Een onwaarschijnlijke knappe prestatie van Robin, Danny, Philip & Jarno – onder druk niet kraken en fantastisch tafeltennis laten zien…dat is alleen voor toppers weggelegd en dat zijn jullie absoluut!!

Publicatiedatum: 22 april 2023

F ploeg kampioen in 5e provinciale – wat een topteam !!

Nadat onze A ploeg begin maart haar titel mocht vieren was het afgelopen maandag opnieuw prijs en ditmaal voor onze F ploeg! 

Op de voorlaatste speeldag ontving de F ploeg Brasgata, op dat ogenblik nog de leider. Na een onwaarschijnlijke remonte – terugkomen van een 0-6 achterstand om uiteindelijk met 9-7 te winnen doe je niet elke week !! – nam Hallaar de leidersplaats opnieuw over. Op de laatste speeldag stond er opnieuw geen maat op onze toppers en waren ze overduidelijk te sterk voor Berlaar (15-1 overwinning). Hierdoor speelt het team met Cis, Herman, Jan & Kurt kampioen in 5e provinciale. Geniet hieronder van het winnende punt van Kurt waardoor de 9 op het bord werd gezet!

Ook in de individuele rangschikking deden deze vier heren hun duit in het zakje. Kurt eindigde op een mooie 3e plaats met 76% gewonnen matchen (64 op 84), Herman vinden we op plaats 8 met 76% (52 op 68), Jan op plaats 10 met 67% (48 op 72) & Cis op plaats 15 met 63% (43 op 68). Wat een prachtige prestatie van dit topteam!

Door een aantal blessures tijdens en vooral op het einde van het seizoen mag ook deze titel een clubprestatie genoemd worden. Daarom ook een grote dankjewel aan Geert & Marc Van den Broeck, David Verhulst, Fabian De Ryck, Tim De Heel, Elien Horemans, Geert Vervloessem & Hans Wijns!

Knap gedaan Cis, Herman, Jan & Kurt – geniet van jullie titel en jullie zijn als ploeg een voorbeeld!!

Publicatiedatum: 20 april 2023

A ploeg ongeslagen kampioen in 3e provinciale – 2e provinciale here we come !!

Voor het eerst sinds het seizoen 2013-2014 heeft onze club opnieuw een kampioenenploeg in haar midden! En wat voor één!

Onze A ploeg won tot op heden al haar 18 wedstrijden in 3e provinciale en kan met nog 3 speeldagen te gaan niet meer ingehaald worden door naaste achtervolger Nodo.

Niet geheel onlogisch maar daarom zeker niet minder knap bezetten Stijn, Dirk & Jonas ook nog eens de top 3 in het klassement van de individuele resultaten. Dus ook de individuele titel zal naar één van onze spelers gaan.

Dat deze titel ook wel een heuse clubprestatie is merk je aan feit dat, buiten het toptrio Stijn, Dirk & Jonas, maar liefst 9 verschillende spelers hun duit in het zakje deden voor het behalen van deze titel. Daarom ook een dikke pluim voor David, Nicolas, Joost, Hans, Steven, Tim, Danny, Jarno & Bert!

2e provinciale wacht op jullie gasten en dat is zooooooo verdiend!! 

Publicatiedatum: 12 maart 2023

Beertje Ping Benjamindag in Hallaar!

Op zaterdag 22 oktober mochten we maar liefst 15 kinderen verwelkomen tijdens de Beertje Ping Benjamindag. Deze initiatie organiseerden we samen met de Vlaamse Tafeltennisliga (VTTL) speciaal voor kinderen van de derde kleuterklas tot het derde leerjaar. Onder de deskundige leiding van Jantine vlogen de 2 uur voorbij.

Na een heuse opwarming leerden we de kinderen op een correcte manier het tafeltennispalletje vasthouden, rolden ze de balletjes onder een brug door, werden er balletjes opgevangen met een visnetje en mochten er torens gebouwd worden met bekertjes…en die mochten daarna natuurlijk omver geslagen worden met het balletje. En van al dat tafeltennissen word je natuurlijk een beetje moe en krijg je wat dorst en dan is er geen betere plaats om te zitten dan aan onze toog!

Hopelijk zien we een pak van de deelnemers de volgende weken of maanden terug op een zaterdagnamiddag!

Publicatiedatum: 23 oktober 2022
Sportfest Hest

Uiteraard mocht onze club niet ontbreken op de eerste editie van Sportfest Hest, een organisatie van de dienst Sport & Jeugd van onze gemeente. In de sporthal konden op zaterdag 10 september een pak Heistse sportverenigingen hun aanbod tonen aan de bezoekers. En bezoekers, die waren er in groten getale. 

Het was ongelooflijk fijn om zoveel jeugd (en iets oudere jeugd) te mogen verwelkomen en te zien genieten van onze mooie sport. Even een balletje slaan tegen de robot, wat uitleg krijgen over hoe je juist een pallet moet vasthouden en dan eens spelen tegen je vriend(in) of tegen Tim, Peter of Robin. Het kon en mocht allemaal!

Wat een topdag en als er nog volgende edities van Sportfest Hest volgen zal onze club opnieuw aanwezig zijn!

Publicatiedatum: 11 september 2022

En waar moeten we juist zijn – daar waar in’t groot KTTC Hallaar op de gevel staat!

Hoe dikwijls hebben we niet moeten uitleggen waar onze club juist gevestigd is. Pal in’t centrum van Hallaar volstond blijkbaar niet als uitleg :-).

Gelukkig vinden ondertussen meer en meer mensen hun weg naar onze nieuwe accommodatie! Dankzij de professionals van Studio Kastaar uit Hallaar staat het vanaf vandaag ook in’t groot op ons lokaal. Vanop het terras van Den Don, als je de kerk buitenstapt of als je Hallaar doorrijdt…van overal zie je waar KTTC Hallaar zit! 

Publicatiedatum: 4 mei 2022

Officieel openingsweekend – de foto’s! 

Hier kan je een selectie van de foto’s bekijken die door Flore van Oui Oui werden getrokken op vrijdagavond en een aantal sfeerbeelden van de opendeurdag op zaterdag & zondag. 

Meer dan 175 mensen waren te gast op vrijdagavond en meer dan 400 mensen kwamen een kijkje nemen op zaterdag en zondag. Een onwaarschijnlijk succes! Dat smaakt alleszins naar meer. We hopen natuurlijk om veel van de bezoekers van zaterdag en zondag snel nog eens te mogen verwelkomen op een donderdagavond of zaterdagnamiddag!

Maar geniet nu van de foto’s…prachtexemplaren zijn het – maar dat kan natuurlijk niet anders van wat werkelijk een fenomenaal weekend was!

Publicatiedatum: 12 maart 2022

Officiële opening – exhibitiewedstrijd met Jean-Michel & Philippe Saive

Na maanden van hard labeur was het eindelijk zo ver…de officiële opening van onze nieuwe clubaccommodatie. Met 175 clubleden, familie, genodigden & sponsors was het gezellig druk. Het eten en drinken was heel lekker, de speeches waren zeer mooi maar het moment van de avond was natuurlijk de exhibitiewedstrijd van Jean-Michel & Philippe Saive. Wat een sympathieke kerels en wat een show! Een avond om nooit meer te vergeten!

Publicatiedatum: 6 maart 2022

Ons nieuw clublokaal in de pers!

Goed nieuws in de krant, het gebeurt jammer genoeg niet elke dag maar nu was het gelukkig wel van dat! We haalden zo maar eventjes drie kranten. Een volledige pagina in de maandageditie van Gazet Van Antwerpen en mooie artikels in Het Laatste Nieuws en in Het Nieuwsblad…mooi mooi…net zoals ons clublokaal! 

Publicatiedatum: 17 januari 2022