NIEUWS

9 november 2021 – 1e bestuursvergadering in ons vernieuwd lokaal

Op regelmatige basis zitten we als bestuur samen zodat we onze club in goeie banen kunnen leiden . De afgelopen maanden deden we dat online (niet de favoriete manier van de meesten onder ons) of bij één van de bestuursleden thuis.

Hoe fijn was het dat we dit voor de eerste keer opnieuw in ons eigen lokaal konden doen. We geven toe, het was wat behelpen. Maar waar konden we beter die finale beslissingen nemen voor ons bouwproject dan op diezelfde bouw! Er werd vergaderd, overlegd en beslist tot in de late uurtjes!

 
6 november 2021 – Teerfeest

De definitie van het teerfeest volgens ‘Het Vlaams Woordenboek’: 1/ jaarlijks feest van een vereniging  2/ een teerfeest van een vereniging is vooral bedoeld voor de leden die dikwijls gratis (of zo goed als) eten aangeboden krijgen op kosten van de clubkas  3/ een feestmaal houden, eten en drinken (in de Kempen). 
Wij zouden er graag nog een 4e betekenis aan willen toevoegen: een fijn samenzijn met kameraden waarbij straffe verhalen worden bovengehaald. 

En da’s exact wat we op zaterdagavond 6 november 2021 vanaf 18u deden. Onder de deskundige begeleiding van Maurice en z’n team staken 60 spelers en hun familieleden de beentjes onder tafel in Tuinterras De Koi. Na de uitgebreide speech van onze voorzitter, er was immers veel te vertellen, konden we tot laat genieten van lekker eten en drinken. 

Maar nog het meeste genoten hebben we genoten van alle babbels tussen jong & oud! Wij kunnen alvast niet wachten tot het volgende feest, maar daarover heel binnenkort meer!

1 november 2021 – Aangepaste maatregelen (CovidSafeTicket) in ons lokaal

Vanaf 1 november gelden ook binnen onze club nieuwe afspraken omtrent de mondmaskerplicht en het CovidSafeTicket (CST). Je CST zal gescand worden door een verantwoordelijke van onze club van zodra je ons lokaal betreedt.

Voor de rest zullen wij de maatregelen hanteren zoals voorgeschreven door Sport Vlaanderen en VTTL.

Blijf gezond (verstand gebruiken)!!

23 oktober 2021 – Jeugdbegeleiding

Op zaterdagnamiddag verwelkomen we al jaar en dag onze jeugdspelers tussen 14u & 16u. 

De spelers die nog niet zo lang tafeltennissen krijgen de basistechnieken aangeleerd van Dirk Van Loock. Dirk zet zich al jaar en dag in voor onze club en haar jeugdspelers. Ook de spelers die voor de eerste keer komen proberen krijgen van Dirk een introductie in onze prachtige sport.

Wist je trouwens dat je vrijblijvend een drietal keer mag komen proberen. Al het tafeltennismateriaal is voorzien – we vragen enkel dat je sportieve kledij en schoenen draagt. Bevalt het je na die drie keren kan je je aansluiten bij onze club voor 60€ per seizoen.

De meer ervaren spelers verbeteren hun techniek en spelinzicht onder impuls van Dries Vercammen. Wekelijks bereidt Dries een aantal oefeningen voor, demonstreert hij deze zodat onze jeugdige helden ze zich daarna eigen kunnen maken. Dat ze hieraan iets hebben bewijzen de resultaten in de jeugdwedstrijden en de doorstroming van een aantal van onze jeugdspelers naar de seniorcompetitie.

En ook op de 6e set wordt in Hallaar getraind…met ne cola, AA drink of wat chips…want na de inspanning volgt de ontspanning!

Goed bezig allemaal!

3 oktober 2021 – De eerste competitiemaand zit erop

Met 6 senior- & 2 jeugdploegen kwamen we een maand geleden aan de start van de competitie. Hoe verging het onze ploegen na 3 speeldagen?

Onze A-ploeg (2e provinciale) boekte op de 2e speeldag een belangrijke uitzege op Nodo. De 2 andere thuiswedstrijden gingen helaas kansloos verloren. Van een thuisvoordeel is voorlopig dus nog geen sprake maar mits de nodige training en focus (niet zagen maar spelen!) moet dat zeker lukken. Komaan Stijn, Philip, Jasper & Jarno!

De B-ploeg (3e provinciale) opende sterk met een overwinning in Gierle om de week erop heel nipt de duimen te moeten leggen tegen Hove. In en tegen een zeer sterk Willebroek werden knappe wedstrijden gespeeld (en gewonnen) maar toch bleek de thuisploeg te sterk. Blijven knallen Jonas, Robin, Danny & Joeri!

De C-ploeg (3e provinciale) speelde nog maar 1 wedstrijd in haar vaste bezetting en kon pas op de 3e speeldag haar eerste overwinning pakken, thuis tegen Salamander uit Mechelen. Wel mag er vermeld worden dat er ongelooflijk nipt verloren werd op de 2e speeldag bij de buren van Berlaar. De volgende weken zal uitwijzen of David, Tim, Steven & Bert meer mogen ambiëren dan een plaats in de middenmoot.

Ook onze D-ploeg (4e provinciale) kon door omstandigheden nog niet met haar vaste ploeg aantreden. Veel last hadden onze mannen daar niet van want de 2 thuismatchen leverden evenveel zeges op. Helaas bleek Berlaar op de 2e speeldag een heel pak te sterk. Een mindere dag van onze mannen of een superdag van de tegenstander? Een plaats in de linker kolom van de rangschikking zou geen probleem mogen zijn voor Peter, Chris, Wouter & Pieter.

De E-ploeg (5e provinciale) begon met een perfecte start aan de competitie door zowel Gierle als Turnhout overtuigend te verslaan. Op de derde speeldag werden ze thuis toch ietwat verrassend geklopt door het jeugdig talent van Zoersel. Maar absoluut een knappe start voor Herman, Kurt, Jan & Marc! Ook nog even vermelden dat onze jeugdspeler Robbe op de eerste speeldag mee z’n duit in het zakje deed door z’n eerste geklasseerde spelers te verslaan in de seniorcompetitie. Knap werk Robbe en blijven trainen en plezier maken!!

Onze F-Ploeg (5e provinciale) ging ook als een raket van start. Met klinkende overwinningen op verplaatsing tegen Turnhout & Minderhout prijken ze bovenaan de klassering. De volgende weken beloven pittig te worden. Maar met een uit blessure terugkerende Elien, aangevuld met het enthousiasme en talent van David, Dorien en onze jongste speler in competitie Mathias zien we de toekomst rooskleurig tegemoet!

Last but not least onze 2 jeugdploegen! Zoals verwacht heeft onze A-ploeg het zwaar op het hoogste niveau. Nadat onze jonge wolven op de openingsspeeldag nipt de duimen moesten leggen voor Merksplas bleken Nodo & Zoersel daarna nog een maatje te groot. Komaan Maarten, Mano, Lander, Mathias Van Baekel & Mathias Vandenplas!

Voor onze B-ploeg gaat het voorlopig dan weer iets te makkelijk. Drie matchen gespeeld, drie matchen gewonnen en amper 2 individuele verliesmatchen. Toch maar de voetjes op de grond houden Finn, Robbe & Joppe want de volgende weken spelen jullie tegen de medekoplopers in de reeks.

We mogen dus best tevreden zijn met de competitiestart van onze ploegen. Volgende week ligt de competitie even stil maar de weken erop gaan we er terug volop tegenaan. Wil je als toeschouwer ook eens komen kijken wat die competitie nu juist inhoudt en hoe goed (of minder goed we wel zijn), je kan de agenda van de thuismatchen & activiteiten hier bekijken en de resultaten via deze pagina volgen.

18 september 2021 – Bouwborrelboxactie

Onze bouwborrelboxactie was een gigantisch succes. Meer dan 400 boxen werden door onze leden verkocht aan familie, vrienden, kennissen en sympathisanten. Deze werden in een razend tempo samengesteld (een beetje hetzelfde tempo zoals de meeste van onze leden tafeltennissen…aheum ;-). Ondertussen werden er ook al een groot aantal boxen aan huis geleverd. Spreek gerust het clublid aan bij wie je deze gekocht hebt mocht je deze nog niet hebben ontvangen! Een ongelooflijk dikke mercie aan alle mensen die een bouwborrelbox kochten en laat de inhoud ervan smaken!

Meer uitleg en beelden kan je vinden op onze speciale bouwborrelboxpagina!

13 september 2021 – Start senior- & jeugdcompetitie

In september start het seizoen voor onze 6 senior- en 2 jeugdploegen. 

Onze A ploeg zal het in 2de provinciale niet makkelijk hebben, maar we mogen rekenen op 4 spelers die zich 200% zullen geven om het behoud te verzekeren.

De B ploeg komt uit in 3de provinciale. Ze bestaat uit een mix van ervaring aangevuld met jong talent. Een plaatsje in de bovenste helft van de rangschikking zou geen probleem mogen vormen.

Ook onze C ploeg komt uit in 3de provinciale en bestaat uit 4 spelers die het klappen van de zweep al een tijdje kennen, en dit ondanks hun relatief lage gemiddelde leeftijd. In eerste instantie is de opdracht het behoud, maar wie weet zorgen deze kerels wel voor een verrassing!

Onze D ploeg deed het vorig seizoen tot de competitie werd stilgelegd uitstekend! Ze stonden toen op een 2de plaats. Zullen deze sterren ons alweer verbazen?

In onze E ploeg staat de ervaring als een paal boven water. Deze 4 sterke spelers mikken ongetwijfeld naar een plaats in de bovenste helft van het klassement.

De F ploeg is dan weer een mix van dames en heren en van jong en iets minder jong talent. Ook zij zullen geen enkele uitdaging uit de weg gaan. Een ploeg dus met een jeugdig karakter, klaar om potten te breken!

Ook onze jeugdspelers starten aan het nieuwe seizoen.

Onze A ploeg: Mano, Mathias en Maarten draaien al enkele seizoenen mee en kunnen hun mannetje ondertussen wel staan. Ze mikken op een plaatsje in de middenmoot en wie weet waar strandt het schip!

In onze B ploeg spelen Robbe, Joppe en Finn. Zouden deze jongens kunnen promoveren naar een hogere reeks na nieuwjaar…?

Succes mannen, maak er een leuk en sportief jaar van!

Wil je als toeschouwer ook eens komen kijken wat die competitie nu juist inhoudt en hoe goed (of minder goed we wel zijn), je kan de agenda van de thuismatchen & activiteiten hier bekijken en de resultaten via deze pagina volgen.

9 september 2021 – Clubkampioenschap

Zoals elk jaar vond afgelopen week ons clubkampioenschap plaats. Zo maar eventjes 24 spelers, waaronder 5 jeugdspelers, traden aan en gaven het beste van zichzelf.

Uit de 4 poules die op maandag en dinsdag werden gespeeld gingen Robin, Steven, Kurt & Joost als winnaars en David, Jonas, Peter & Tim als tweedes door naar de eindronde die op donderdag werd gespeeld.

In werkelijk zinderende wedstrijden (5 van de 7 wedstrijden werden met slechts 1 set verschil gewonnen) gaven deze spelers het beste van zichzelf. In de kwartfinales haalde David het van Robin, Steven versloeg Jonas, Kurt klopte Peter & Joost was de sterkste in z’n duel met Tim.

In de halve finale tussen Joost en Kurt ging het op en af maar was het uiteindelijk toch Joost die het nipt haalde van Kurt met 3-2.

David stond in zijn halve finale met 2-0 in sets in het krijt tegen Steven. Hij werkte 2 matchpunten weg om uiteindelijk toch nog het laken naar zich toe te trekken en de match winnend af te sluiten met 3-2.

David herhaalde dit kunststukje in de finale tegen Joost. Bij een 3-3 stand in sets en 10-6 achterstand knokte David zich nog terug in de wedstrijd om zich uiteindelijk met 14-12 tot clubkampioen te kronen! Wat een prestatie en veerkracht. Dikke proficiat David met je eerste titel als clubkampioen en ook aan Joost bedankt voor je knappe prestatie en sportiviteit! Zo sluit David zich aan bij de reeks van clubkampioenen waarvan je via deze link de winnaars sinds 1965 kan terugvinden.

Dank aan alle leden voor hun deelname! Hopelijk is iedereen klaar voor het nieuwe seizoen!

4 september 2021 – Online agenda activiteiten

Sinds vandaag staat de agenda met alle tafeltennisactiviteiten live. Deze kan je hier terugvinden. 

Zo kan je in één oogopslag zien welke ploegen er thuis spelen, wie de tegenstander, op welke dagen je kan komen te trainen. Ook activiteiten zoals het clubkampioenschap, carwash, … zal je hierin kunnen terugvinden.

29 juli 2021 – Trainingen

Met het oog op de competitie die in september opnieuw start vinden meer en meer leden hun weg terug naar ons tijdelijk onderkomen in de turnzaal van het GO! Atheneum van Heist. 

Op donderdagavond vanaf 19u en op zaterdagnamiddag vanaf 14u worden de 5 tafels goed benut. Op zaterdagnamiddag wordt speciaal voor onze jeugdspelers de nodige training voorzien door Dries & Dirk.

Wil je eens komen proeven van onze geweldige sport dan ben je steeds welkom op één van bovenstaande tijdstippen. Jong, oud, man, vrouw…iedereen is welkom bij onze club! Tafeltennismateriaal kan je gebruiken van de club – enkel sportieve kledij en sportschoeisel dien je zelf te voorzien!

En ondertussen dient dat vochtpeil natuurlijk terug op het juiste niveau gebracht te worden en kan er nagepraat worden in ons café!

11 juli 2021 – Bouwborrelbox

Omdat onze traditionele carwash dit jaar niet kan doorgaan wegens plaatsgebrek aan ons lokaal gooien we het over een andere boeg. Omdat we van al dat bouwen honger en dorst hebben gekregen lanceren we onze fantastisch lekkere ‘Bouwborrelbox‘.

Bestel de ‘Bouwborrelbox’ online via het invulformulier dat je kan terugvinden op deze pagina. Alle informatie omtrent inhoud, prijs & levering kan je tevens op deze pagina terugvinden.

9 juni 2021

Eindelijk mogen we onze geliefde sportieve activiteiten hervatten! Omdat ons lokaal uiteraard niet beschikbaar is tijdens de bouwwerkzaamheden hebben we een tijdelijk onderkomen gevonden in de turnzaal van het GO! Atheneum Heist. Omdat het de eerste weken toch nog wat zoeken zal zijn vragen we aan mensen die graag eens willen komen proberen om ons een seintje te geven via info@kttc-hallaar.be of via een telefoontje aan één van onze bestuursleden om een afspraak te maken.

Uiteraard zullen we rekening te houden met de nog geldende Covid-19 maatregelen. Meer info over de veilige heropstart kan je hier vinden.

23 mei 2021

Voor onze club voelt het zetten van het nieuwe lokaal net zo spectaculair aan als voor de bouwvakkers die begin vorige eeuw de wolkenkrabbers bouwden in New York. Daarom mocht een opvolger van de iconische foto niet ontbreken…iets dichter bij huis en ook iets minder hoog (al was het voor sommigen onder ons meer dan hoog genoeg) maar daarom niet minder speciaal!

Volg het verdere verloop van onze bouwwerken op de voet via onze bouwpagina want het gaat vooruit!

26 april 2021

Hoe dikwijls hebben we niet de vraag gekregen waar ons lokaal gelegen was. We beloven plechtig dat ons nieuw lokaal zal opvallen en van ver(der) zichtbaar zal zijn.

Naar aanleiding van de recente afbraakwerken vroeg menig voorbijganger zich af wat er juist in de plaats zou komen. Daarom voorzagen we een aantal doeken zodat vanaf nu elke passant, elke gebruiker van de parking of elke bezoeker van de lokale middenstand weet dat KTTC Hallaar bouwt!

De vorderingen van onze bouwwerken kan je op de voet volgen op onze bouwpagina. Financiële giften zijn uiteraard ook nog steeds welkom!

14 maart 2021

GROOT NIEUWS! Na jaren dromen, overleggen, plannen & berekeningen maken is het eindelijk zo ver. Onze bouwaanvraag werd ingediend en goedgekeurd! Op onze huidige locatie zullen we een gloednieuwe speelzaal zetten en ook het cafetaria en de sanitaire ruimtes zullen sterk uitgebreid en volledig vernieuwd worden. Zo kunnen we niet alleen onze sportieve activiteiten uitbreiden maar zal onze accommodatie ook kunnen gebruikt worden door andere verenigingen en particulieren.

Neem alvast een kijkje in onze prachtige bouwbrochure. Ook de mogelijkheden om ons financieel te ondersteunen vinden jullie in deze brochure terug (schenking of Winwinlening). Alle steun is welkom!

Voor meer uitleg en foto’s verwijzen we jullie graag door naar onze gloednieuwe bouwpagina. Op deze pagina kan je de vorderingen van ons bouwproject op de voet volgen.

Uiteraard blijven ook onze sportieve activiteiten voortgaan, weliswaar tijdelijk op een alternatieve locatie. Hierover binnenkort meer nieuws.

14 januari 2021
Zou er een cartoon bestaan die ons als club beter typeert dan het prachtig exemplaar dat we van Piston mochten ontvangen? Volle focus op het balletje als we achter de tafel staan maar toch ook al met onze gedachten bij een niet onbelangrijke activiteit na de match!! Dat we maar snel onze geliefde sport terug mogen beoefenen!

 

En bedankt Piston (www.piston.be) voor je creativiteit!! We trakteren je er eentje als we onze activiteiten opnieuw mogen hervatten.

29 oktober 2020

Vanaf 29 oktober worden alle binnen- en groepssporten verboden na Ministrieel Besluit. Enkel voor professionele sporters en sportstages en -kampen georganiseerd door de lokale overheid voor kinderen tot en met 12 jaar (geboortejaar 2008) wordt een uitzondering gemaakt.

Ons lokaal is bijgevolg voor onbepaalde tijd gesloten.

Hopelijk verslaan we dit virus snel zodat we terug op een veilige manier kunnen sporten.

 
David
22 september 2020

David Ringoot verlaat helaas ons bestuur vanwege tijdgebrek. Dank, David, voor de jarenlange inzet en hopelijk kom je het bestuur in de toekomst terug versterken.

 

5 september 2020
De carwash van 5 september was een groot succes!

De mondmaskers voerden de boventoon en de hamburgers waren uitverkocht.

jasper2020
3 september 2020

Jasper Verhaegen werd voor de eerste keer clubkampioen! In een spannende finale haalt hij het tegen Philip Van den Broeck met 4-3.

Een overzicht van onze clubkampioenen sinds 1965 vind je hier.

trekking1
6 augustus 2020

Eindelijk kon de trekking van onze 1e tombola plaatsvinden. Het was even zoeken naar een onschuldige hand maar deze vonden we bij Sep en hij deed dat voorbeeldig! De winnende nummers kan je vinden onder onze tombolapagina. Prijzen kunnen afgehaald worden via onze leden.

29 juli 2020

De carwash van 22 augustus kan niet doorgaan vanwege de veiligheidsmaatregelen. Die van 5 september blijft voorlopig op de agenda staan.

11 juli 2020

Heropstart groepstrainingen voor de jeugd op zaterdag met strenge veiligheidsmaatregelen.

11 juni 2020

Na een lange thuisperiode worden de trainingen terug opgestart met strenge veiligheidsmaatregelen (Richtlijnen VTTL & Affiche VTTL)

Robin2016
8 april 2020

Robin Vercauteren heeft zich kandidaat gesteld om het bestuur van de club te komen versterken.
Welkom Robin!

12 maart 2020

De competitie en trainingen worden op een zucht van het seizoenseinde stopgezet vanwege het coronavirus. Allerhande activiteiten zoals jaarmarkt en adieuke kunnen niet doorgaan. (zie nieuwe activiteitenlijst)

1
27 december 2019

Het jaar sluiten we traditioneel af met het kerstdubbeltornooi. Hier haalden Danny De Roover & Geert Vervloessem het in de finale van Hans Wijns & Tim Winckelmans.

jeugd 1
27 december 2019

Dries Vandeberg werd ook in 2019 clubkampioen bij onze jeugd. Je ziet Dries letterlijk en figuurlijk elk seizoen groeien! Ook onze andere jeugdspelers gaven het beste van zichzelf.

20 juli 2019

Vanaf nu zijn we ook te vinden op Facebook! Like, deel en volg onze pagina en blijf op de hoogte van alle nieuwtjes van KTTC Hallaar!

1 juni 2019

KTTC Hallaar is sinds kort een troopervereniging! Wat dat wil zeggen? Vanaf nu kan iedereen online shoppen én ons steunen! Trooper is een website voor al je online shopping die ervoor zorgt dat je KTTC Hallaar gratis steunt met je online aankopen, zonder één euro meer te betalen. Alle grote webwinkels ondersteunen het Trooper-project! Bol.com, Coolblue, Booking.com, Plopsaland, Brantano, A.S. Adventure, Torfs,About You, Mediamarkt, Dreamland, Collishop, Decathlon en nog zoveel andere online shops willen verenigingen met dit concept een duwtje in de rug geven.
Bekijk hier onze Trooper-flyer met alle info!
Rechtstreekse link naar onze eigen Trooperpagina.

 
 
26 mei 2019

Jos Godts en Jef Goyvaerts nemen afscheid als bestuurslid. We danken hen voor de vele jaren keiharde inzet voor de club!

 
1 mei 2019

Het 1 mei-tornooi was een succes! Er kwamen heel wat spelers uit andere clubs langs om er een fijne
sportieve dag van te maken.

 
 
25 april 2019

Dominique Van den Broeck heeft zich kandidaat gesteld om het bestuur van de club te komen versterken.
Welkom Dominique!

 28 januari 2019

KTTC Hallaar wordt een vzw! Om de groei naar de toekomst te kunnen verzekeren, schakelen we over naar een nieuwe bestuursvorm. De Raad van Bestuur bestaat uit Geert Van den Broeck (voorzitter), Tim Winckelmans (secretaris) en Peter De Heel (penningmeester). Het bestuur van de club wordt verder aangevuld met volgende werkende leden: Dirk Van Loock (jeugdcoördinator), Cis Dooms, David Ringoot en Joeri Van den Brande.